Medicii, în alertă! Ce este "sindromul plămânului alb". Pneumonia care face ravagii în China a ajuns și în Europa

Medicii, în alertă! Ce este "sindromul plămânului alb". Pneumonia care face ravagii în China a ajuns și în Europa

"Sindromul plămânului alb", o formă de pneumonie care poate da complicații respiratorii grave, continuă să se răspândească în Europa și în SUA.

O nouă formă de pneumonie, numită "sindromul plămânului alb", a captat atenția comunității medicale în urma răspândirii sale rapide.

Originară în China, boala a provocat un număr semnificativ de cazuri, determinând Organizația Mondială a Sănătății să solicite explicații. Acum, cu infecții raportate în Franța, Suedia, Elveția, Olanda, Italia și Danemarca, comunitatea internațională se concentrează pe identificarea și combaterea acestei noi amenințări, potrivit Antena3.ro.

Pentru a diagnostica infecția, se folosește un test serologic care caută anumiți anticorpi în sânge, dar acest proces durează cel puțin 14 zile de la momentul infectării. Acest aspect complică gestionarea rapidă a bolii, iar medicii din întreaga lume caută soluții eficiente.

Specialiștii din China spun că la acest focar de infecții au contribuit și noile tulpini de SARS-COV-2.

Specialiștii avertizează asupra simptomelor precum stările febrile, dificultățile respiratorii sau manifestările digestive severe, recomandând căutarea imediată a asistenței medicale, în special în cazul copiilor.

Comenteaza