Ministerul Sănătății, măsuri pentru accesul la servicii conexe actului medical pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist

Ministerul Sănătății, măsuri pentru accesul la servicii conexe actului medical pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist

Guvernul a aprobat o OUG prin care persoanele cu tulburări din spectrul autist vor avea acces mai ușor la servicii conexe actului medical. Actul normativ prevede și decontarea serviciilor în programele naționale de sănătate.

Guvernul României a aprobat, miercuri, proiectul de Ordonanță de urgenţă pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educație și sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, prin acest act normativ se creează cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat și nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice, precum si pentru stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii și stabilirea răspunderii de maplraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii conexe.

”Se extinde perioada pentru care studenții beneficiază de calitatea de asigurat în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. De asemenea, documentul permite Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România să autorizeze temporar distribuția unui medicament necesar tratamentului pacienților cu autism”, potrivit comunicatului citat.

Comenteaza