Noi cazuri de COVID depistate la Cluj. Incidența, peste dublul mediei naționale

Noi cazuri de COVID depistate la Cluj. Incidența, peste dublul mediei naționale

Județul Cluj are cea mai mare rată de incidență a cazurilor de COVID din țară, după București.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate 37 de cazuri noi de COVID, în ușoară creștere față de ziua anterioară, când au fost raportate 34 de îmbolnăviri. 

Pe locul întâi la noile infectări se află municipiul București, unde au fost raportate 130 de cazuri noi de COVID, urmat de județul Timiș, cu 46 de cazuri și de Cluj, cu cele 37 de noi infectări. 

În ceea ce privește rata de infectare, media la nivel naţional a coborât la 0,21 cazuri la mia de locuitori. Cele mai mari incidenţe ale cazurilor de COVID sunt în municipiul Bucureşti - 0,75 și în judeţele Cluj - 0,48 și Arad, Sibiu și Timiș, toate cu un coeficient de 0,42 la mie.

În Cluj-Napoca rata de incidență a cazurilor de COVID este de 0,61 la mie, cu 206 cazuri de boală active, din cele 363 din tot județul.

Situația în spitale

În prezent, în spitalele din Cluj sunt internați 31 de pacienți cu COVID, printre care un copil, iar pe secțiile ATI sunt 10 bolnavi în stare gravă.

La nivel național, în spitale sunt 621 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 93 pe secțiile ATI.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 588 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus și 4 decese, dintre care unul anterior.

Comenteaza