Noi finanțări prin PNRR vor ajunge la Cluj! Proiecte câștigate de peste 2,3 mil. euro

Noi finanțări prin PNRR vor ajunge la Cluj! Proiecte câștigate de peste 2,3 mil. euro

Consiliul Județean Cluj a câștigat trei noi proiecte cu finanțare europeană care vizează reducerea riscului de infecții nosocomiale în spitalele clujene.

Instituțiile medicale din subordinea forului administrativ județean care vor beneficia de aceste investiții din bani europeni sunt Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Urgență pentru Copii.

Prin intermediul proiectelor se urmărește diminuarea vulnerabilităților generate de apariția și răspândirea infecțiilor nosocomiale în cele trei unități sanitare, prin achiziționarea echipamentelor și a materialelor necesare.

„Ne bucurăm de această reușită și de faptul că am obținut noi fonduri europene nerambursabile, extrem de consistente, care vor fi utilizate în beneficiul direct al pacienților. Investițiile noastre în domeniul sanitar continuă pentru că sănătatea este bunul cel mai de preț!”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Printre dotările ce urmează a fi achiziționate se numără sisteme UV pentru testarea dezinfecției mâinilor și a suprafețelor, sisteme de evidențiere a încărcăturii microbiologice de pe suprafețe și în aer, sterilizatoare, nebulizatoare, seturi de oxigenoterapie, sisteme de purificare și dezinfectare a aerului din încăperi, sisteme de măsurare automată a diurezei, sisteme de neutralizare pentru deșeuri medicale solide ș.a.m.d.

În valoare totală cumulată de 11.711.737 de lei, cu TVA inclus, cele trei proiecte sunt finanțate prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență.

Comenteaza