Noul val de coronavirus: O țară introduce doza 4 de vaccin pentru toate persoanele de peste 30 de ani

Noul val de coronavirus: O țară introduce doza 4 de vaccin pentru toate persoanele de peste 30 de ani

Decizia a fost luată după o creștere constantă a spitalizărilor pacienților infectați cu subvariantele Omicron BA.4 și BA.5.

Australia a anunțat joi că va extinde lansarea celei de-a patra doze de vaccinuri COVID-19 începând de săptămâna viitoare, în timp ce se luptă cu o creștere constantă a internărilor în spital, alimentată de noile subvariante Omicron, foarte transmisibile, BA.4 și BA.5.

Noile subvariante au devenit acum tulpinile de coronavirus dominante în mai multe țări, experții în pandemie avertizând că ar putea duce la mai multe spitalizări și decese, deoarece se răspândesc mai repede decât alte variante de coronavirus.

New South Wales, cel mai populat stat din Australia, a avertizat că se confruntă cu un nou val de infecții cauzate de variantele BA.4 și BA.5. Între timp, Victoria a spus că acestea au devenit tulpinile dominante în stat.

„Pandemia nu s-a încheiat, intrăm într-un al treilea val care pune o presiune enormă asupra sistemului nostru de sănătate și spital”, a declarat ministrul Sănătății, Mark Butler, în timpul unei conferințe de presă, scrie reuters.com.

Aproximativ 4.000 de persoane cu COVID se află în prezent în spitale din Australia, cel mai mare număr de la începutul lunii februarie.

De luni, persoanele cu vârsta peste 30 de ani vor fi eligibile pentru a patra doză, a spus Butler, după ce grupul consultativ de imunizare din Australia și-a actualizat recomandările.

Noua decizie va face ca peste 7 milioane de oameni să fie eligibili pentru a doua vaccinare de rapel. Vaccinarea a fost limitată până acum la persoanele peste 65 de ani sau cu o boală gravă.

Australia, printre cele mai puternic vaccinate țări împotriva COVID, a administrat până acum două doze la 95% dintre persoanele peste 16 ani, iar peste 70% au primit a treia doză.

Acest lucru a ajutat Australia să-și țină sub control cazurile COVID. Numărul total de morți a crescut duminică la peste 10.000, dar creșterea a fost mult mai lentă decât în multe alte țări.

Comenteaza