NU o mai ARUNCA la gunoi! Coaja MAGICĂ, detoxifiantul care te scapă de INSOMNII și alungă CANCERUL
- Scris de Ziua de Cluj
- 07 Noi 2015, 11:56
- Sănătate
- Ascultă știrea
Când mănânci mere, asigură-te că nu dai la o parte coaja. Dacă nu îți place să mănânci mărul întreg, poți păstra coaja pentru a prepara un ceai delicios. Ceaiul din coji de mere stimulează funcțiile stomacului, reglează metabolismul și calmează durerile articulare.
În cojile fructelor şi ale legumelor se ascund adevărate depozite de vitamine şi de minerale. Este foarte important însă ca, înainte de a le folosi, să speli foarte bine fructele şi legumele şi să ţii în apă sărată timp de jumătate de oră, pentru îndepărtarea eficientă a murdăriei.
Iată efectele benefice ale consumului cojilor de măr:
Remediu pentru insomnii
Cojile de mere sunt un remediu la-ndemână dacă insomniile îţi fac nopţile albe. Ai nevoie de două linguri de coji de mere mărunţite, peste care torni 250 ml de apă clocotită.
Previne apariția cancerului
Un studiu din 2007 al cercetătorilor de la Universitatea Cornell a arătat că în coaja de măr se găsesc terpene, compuși care previn apariția cancerului. Substanțele sunt eficiente mai ales împotriva cancerului de colon, de ficat și de sân.
Previne obezitatea
Coaja de măr te scapă de kilogramele în plus: ceaiul din coji de mere te ajuta sa scapi de colaceii de grasime. Acidul ursolic este o altă substanță care se găsește în coaja mărului și care previne apariția obezității, ajută la dezvoltarea masei musculare, arde caloriile și scade riscul obezității.
Detoxifiant & Energizant
Ceaiul preparat din coji de mere este energizant si stimuleaza activitatea musculara. De asemenea, ceaiul are un rol important in detoxifierea organismului, fapt pentru care este recomandat pentru consum, mai ales pe perioada unei cure de slabire. In plus, ceaiul de coji de mere mentine senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp, impiedica asimilarea grasimilor (datorita substantelor active din coaja fructului) si favorizeaza eliminarea surplusului de apa din organism.
Calmează problemele de respirație
Mărul conține quercetină, un compus care ajută în calmarea problemelor respiratorii, și se găsește în coajă. Un studiu a arătat că oamenii care consumă cinci sau mai multe mere pe zi au plămâni mai sănătoși decât cei care mănâncă mai puține.