Oamenii de știință au aflat ce ne poate scăpa de pofta de zahăr

Oamenii de știință au aflat ce ne poate scăpa de pofta de zahăr

Un grup de cercetători din domeniul medical a identificat o bacterie intestinală care ar putea fi asociată cu un consum redus de zahăr alimentar. 

Descoperirile, care se bazează pe analize efectuate pe oameni și șoareci, ar putea contribui la dezvoltarea de terapii pentru gestionarea obezității și a bolilor metabolice, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2.

Într-un articol publicat luni în revista Nature Microbiology, cercetătorii au investigat mecanismul din spatele preferinței pentru zahăr și legătura acestuia cu diabetul, concentrându-se pe rolul unui receptor de acid gras liber și al microbiotei intestinale.

Constatările lor indică faptul că expresia scăzută a acestui receptor la modelele de șoareci și la pacienții diabetici este legată de consumul mai mare de zahăr. Aceste descoperiri ar putea duce la dezvoltarea unor terapii eficiente pentru gestionarea obezității și a bolilor metabolice precum diabetul zaharat de tip 2, arată 360medical.ro.

Animalele sunt programate biologic să tânjească după zaharuri, dar preferința necontrolată pentru dulce poate duce la un consum ridicat de zahăr, și, implicit la o creștere a glicemiei și a riscului de boli metabolice.

Cercetările anterioare sugerează că pofta noastră pentru diferite alimente provine din semnalele trimise creierului de la intestin, un organ-cheie în transmiterea preferințelor alimentare. Cu toate acestea, reglarea poftei de zahăr este un proces complex, în care rolul bacteriilor intestinale a rămas neclarificat până acum. Mai multe, aici

Comenteaza