Oamenii de știință au identificat o nouă afecțiune, care imită Alzheimerul

Oamenii de știință au identificat o nouă afecțiune, care imită Alzheimerul

O echipă de oameni de știință americani spune că a identificat o nouă afecțiune, care provoacă simptome similare cu Alzheimer, în special la adulții în vârstă.

Un nou studiu realizat de o echipă de oameni de știință americani de la Clinica Mayo propune criterii de identificare a unui sindrom de pierdere a memoriei numit sindrom neurodegenerativ amnezic cu predominanță limbică (LANS).

Afecțiunea imită boala Alzheimer, dar este cauzată de modificări cerebrale diferite și poate avea un prognostic mai bun.

În cazul LANS, degenerarea are loc în principal în zonele limbice, față de regiunile mai largi ale creierului afectate de Alzheimer.

Această deteriorare duce la probleme de memorie care pot fi confundate cu un Alzheimer timpuriu, însă LANS tinde să progreseze mai lent și să menajeze alte abilități cognitive, scrie 360medical.ro.

Oamenii de știință spun că ientificarea LANS este importantă deoarece ar putea necesita tratamente diferite de cele pentru Alzheimer.

Recentul studiu, publicat la 17 iulie, în revista Brain Communications, a constatat că pacienții care îndeplinesc criteriile LANS tind să aibă un declin cognitiv mai lent decât cei cu Alzheimer tipic.

Etichete
Comenteaza