"Orice vaccin viitor împotriva COVID-19 va fi un bun comun la nivel global. Accesul egal la vaccin pentru toată lumea nu e negociabil"

"Orice vaccin viitor împotriva COVID-19 va fi un bun comun la nivel global. Accesul egal la vaccin pentru toată lumea nu e negociabil"
| Foto: profimedia

Primul Ministru din Franţa a avertizat că este inacceptabil pentru gigantul farmaceutic Sanofi să furnizeze oricare vaccin împotriva noului coronavirus prima dată în SUA, relatează France24. Anunţul Guvernului din Franţa vine după ce directorul companiei farmaceutice a precizat că va oferi vaccinul prima dată în piaţa din SUA.

"Orice vaccin viitor împotriva COVID-19 va fi un bun comun la nivel global", a precizat Primul Ministru Edouard Philippe.

"Accesul egal la vaccin pentru toată lumea nu este ceva negociabil", a scris Primul Ministru într-o postare pe Twitter.

"Vreau să reamintesc directorului de la Sanofi acest lucru", a adăugat Edouard Philippe, precizând că gigantul farmaceutic este "profund francez".

Precizările oficialului francez vin după ce într-un interviu recent acordat agenţiei Bloomberg, Paul Hudson a explicat că guvernul american „are dreptul la cele mai mari precomenzi”, acesta fiind un mod de a recompensa Executivul de la Washington pentru faptul că a asigurat gigantului farmaceutic o investiţie consistentă pentru descoperirea vaccinului.

Fiind primii care vor beneficia de vaccin, americanii vor avea un avans de câteva zile sau săptămâni faţă de restul lumii, a spus directorul general al Sanofi.

Comenteaza