Praful MAGIC: tratează ACIDITATEA, combate RĂCEALA şi ţine CANCERUL la distanţă

Praful MAGIC: tratează ACIDITATEA, combate RĂCEALA şi ţine CANCERUL la distanţă
Are o mulţime de proprietăţi benefice şi nu ar trebui să lipseasă din bucătăria nimănui. Acest praf magic reduce inflamaţiile, tratează aciditatea, alungă bolile de inimă şi este un bun remediu împotriva răcelilor.

TURMERICUL este considerat a fi unul dintre cele mai preţioase şi sănătoase condimente, având o mulţime de beneficii asupra sănătăţii. Proprietăţile sale antibacteriene si antiinflamatoare au ajutat la tratarea sau ameliorarea unei varietati mari de boli. Iată ce alte probleme de sănătate previne:

Reduce inflamațiile
Sucul de turmeric are proprietăți antiinflamatoare, motiv pentru care este indicat ca adjuvant în artrită, dar și în alte boli articulare.

Tratează aciditatea
Aciditate din stomac apare ca urmare a dereglării pH-ului de la nivelul sistemului digestiv. Din această cauză te poți confrunta cu două dintre cele mai comune afecțiuni digestive - gastrita și ulcerul. Pentru a ține la distanță aceste probleme de sănătate, consumă suc de turmeric diluat, fiindcă această băutură normalizează pH-ul din stomac.

Medicament pentru inimă
Specialiștii susțin că sucul de turmeric ajută și la reglarea nivelului colesterolului, reducând astfel riscul apariției bolilor cardiovasculare. Nu în ultimul rând, băutura previne depunerea de colesterol pe vasele de sânge, împiedicând astfel înfundarea lor.

Sofranul combate cancerul
Este antitumoral: Incetineste proliferarea si raspandirea celulelor canceroase si induce apoptoza (moartea programata a celulelor canceroase). De asemenea, sofranul indian blocheaza cinazele care sunt raspunzatoare pentru multiplicarea necontrolata a celulelor canceroase. El poate fi folosit in tumorile de san, de colon, ficat, piele, oase, plamani si in cazul pacientilor cu leucemie. Potrivit unor teste efectuate, sofranul a ajutat in cazul celor cu cancer de piele,
facandu-l sa se autodistruga prin apoptoza.

Unul din cei mai puternici antioxidanti
Este un puternic antioxidant (de 300 de ori mai puternic decat Vitamina E) si imunostimulator, antiviral (HPV, HIV, virusul herpetic, virusul Epstein Barr, virusurile hepatice etc.), antifungic si antibacterian.

Sofranul reduce inflamatiile
Are un puternic efect antiinflamator (reduce inflamatiile pancreasului, ficatului, colonului, reduce durerile in cazul contuziilor, entorselor, reumatismului - previne sau tratateaza artrita).

Antigripal
Datorita proprietatilor sale antibacteriene, antiinflamatoare, antivirale si antioxidante, sofranul indian este un remediu bun in sezonul rece. El previne si trateaza racelile, virozele si gripele.
Capsulele de Sofran Indian (sau Curcumin) se procura din farmaciile naturiste. In functie de afectiunile de care pacientul sufera, se administreaza o doza corespunzatoare (potrivit prospectului). Exista omcombinatie foarte utila de sofran si coada calului, care procura siliciu necesar organismului.

Scade colesterolul
Sofranul Indian ajuta la prevenirea arterosclerozei, acea acumulare de grasime care obstructioneaza fluxul sangvin in artere si care provoaca atacuri cerebrale sau infarcturi. Studii recente arata ca, luat o data cu masa, sofranul are un efect suprinzator: "grupeaza" sursele de colesterol din mancare si le face imposibil de absorbit.

Cul il poti utiliza? Turmericul poate fi consumat sub formă de pudra, infuzie sau tinctura. Pudra se poate administra cate o jumatate de lingurita de trei ori pe zi in amestec cu suc de fructe (morcov, mar, portocale, struguri) sau legume. Infuzie din radacina, se prepara din o lingurita de radacina la o cana cu apa, se pot consuma 2 cani pe zi. Tinctura, se adminiatreaza 15-20 de picaturi pe zi.

Comenteaza