Primul centru de stat pentru terapia durerii, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca
- Scris de Ziua de Cluj
- 28 Mai 2025, 16:40
- Sănătate
- Ascultă știrea

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a deschis noul Centru de Management Multidisciplinar al Durerii Cronice Non-neoplazice, în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe strada Moţilor din Cluj-Napoca.
În cadrul acestei structuri, specialiștii realizează evaluarea clinică completă a pacientului cu durere cronică non-neoplazică, oferă recomandări de tratament farmacologic, non-farmacologic și manopere medicale ori chirurgicale care pot controla durerea cronică non-neoplazică, dar și educă și învață pacienții strategii de gestionare a durerii.
Pacienții sunt investigați și tratați de o echipă multidisciplinară, beneficiind de un diagnostic precoce și precis, precum și de terapii special adaptate nevoilor lor individuale. Structura echipei multidisciplinare include medici (reumatolog, neurolog, balneolog, psihiatru, ortoped, anestezist), psihologi, kinetoterapeuți și asistenți medicali, care abordează fiecare pacient în maniera multimodală și interdisciplinară.
„Am ajuns la un alt nivel în ceea ce privește serviciile oferite de Spitalul nostru de Boli Infecțioase, iar acest lucru este dovedit inclusiv de faptul că primul centru de stat pentru terapia durerii este pe deplin funcțional în Ambulatoriul Integrat al instituției spitalicești. Ne bucurăm că putem, astfel, să contribuim la îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții pacienților. Sănătatea rămâne o prioritate a Consiliului Județean Cluj", a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Centrul de Management Multidisciplinar al Durerii Cronice Non-neoplazice se află în Ambulatoriul Integrat al unității sanitare, situat pe strada Moților la nr. 19. Pacienții au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la un medic curant, iar programările se realizează în zilele de luni și vineri, între orele 12:00 și 14:00, la numărul de telefon 0753 023 805.
Durerea este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care o persoană se prezintă la medic, estimându-se că unul din cinci (20%) adulți din Europa este afectat de durere cronică non-neoplazică. Durerea, în general, și durerea cronică, în particular, este un fenomen complex, greu de definit din cauza naturii subiective și individuale a experienței dureroase.