Primul deces din România la un pacient depistat cu Flurona, coinfecţia simultană cu gripă și COVID-19

Primul deces din România la un pacient depistat cu Flurona, coinfecţia simultană cu gripă și COVID-19
| Foto: Info Mures

​O femeie în vârstă de 74 de ani, diagnosticată cu Flurona, este primul deces cauzat de coinfecţia simultană cu gripă și COVID -19 anunțat de un spital din ţara noastră.

​O femeie în vârstă de 74 de ani, diagnosticată cu Flurona - coinfecție gripă - COVID-19 - a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a anunțat managerul spitalului, medicul Florin Roșu. Dr. Florin Roșu. Medicul a precizat că femeia suferea și de alte afecțiuni grave. Aceasta fusese internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pe data de 29 noiembrie.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a mai fost internat un pacient cu Flurona - un bărbat de 69 de ani - care s-a vindecat și a fost externat, a precizat medicul Florin Roșu. Ambii pacienți au prezentat, la internare, dureri musculare, febră, cefalee (durere de cap) și afectare pulmonară (dispnee cu polipnee). Niciunul dintre pacienți nu era vaccinat împotriva gripei și a COVID-19.

În cazul Flurona, simptomatologia este mai “zgomotoasă”, determinand forme cu o severitate crescută. Se pare că până la varianta Omicron, nu a existat această coinfecție, fiind o particularitate a acestei subvariante a Coronavirusului, dublată de nerespectarea măsurilor de prevenție, a declarat medicului Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, citat de hotnews.ro

Populația să se adreseze medicului de familie în primele 24 de ore de la debutul simptomelor, iar dacă acestea persisistă 48-72 de ore, să se prezinte la spital, să nu recurgă la automedicație sau la scheme de tratament empirice aflate în urma discuțiilor cu rudele sau prietenii, aerisirea spațiului în care locuim sau ne desfășurăm activitatea, respectarea măsurilor de igienă - spălarea mâinilor și a alimentelor, evitarea spațiilor cu aglomerări populaționale, iar dacă acest deziderat nu poate fi atins, purtarea măștii de protecție, o alimentație bogată în legume și fructe, îndeamnă Florin Roșu. 

Comenteaza