Rafila: Încurajez purtarea în continuare a măştii. Recomandările specialiştilor ar trebui să fie mai puternice decât discuțiile despre OUG

Rafila: Încurajez purtarea în continuare a măştii. Recomandările specialiştilor ar trebui să fie mai puternice decât discuțiile despre OUG

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a încurajat oamenii să continue să poarte masca de protecţie şi a adăugat că, în acest caz ar trebui să primeze sfaturile medicilor nu discuțiile despre constituţionalitatea sau nu a unor prevederi din OUG.

Ministrul Alexandru Rafila recomandă în continuare populaţiei să aibă un comportament precaut şi să poarte masca, în special în spaţiile închise.

„În continuare recomand comportamentul precaut, utilizarea măştii, mai ales în spaţiile închise. E discuţia aceasta legată de constituţionalitatea unei ordonanţe de urgenţă. Constituţionalitatea şi o problemă formală, dacă vreţi, de procedură nu are legătură cu sănătatea publică. Trebuie toţi să fim conştienţi, să încercăm să limităm transmiterea, să ne protejăm pe noi şi pe cei apropiaţi şi lucrul acesta ne va duce cât mai repede la normalitate. Eu vă încurajez să purtaţi masca în continuare până când ştiu sigur că situaţia din spitale a ajuns la normalitate şi practic transmiterea comunitară se opreşte în România. Este o recomandare. Eu cred că recomandările specialiştilor ar trebui să fie mai puternice în argumentaţie decât dezbaterile pe baza unei prevederi legată de o ordonanţă şi de constituţionalitate sau neconstituţionalitate ei”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, vineri, la Călărași.

Curtea Constituţională a constatat că OUG 192/2020, care reglementează, printre altele, obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise, este neconstituţională din motive care ţin de procedura legislativă.

Guvernul a transmis, marţi, după decizia CCR referitoare la purtarea măştii în spaţiile deschise, că se aşteaptă motivarea hotărârii şi se vor lua măsuri în funcţie de aceasta. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza