Rafila: Vârful valului 5, între 10-15 februarie, iar la sfârşitul lui martie scăpăm de o parte din restricții

Rafila: Vârful valului 5, între 10-15 februarie, iar la sfârşitul lui martie scăpăm de o parte din restricții

Vârful valului 5 va fi probabil în perioada 10-15 februarie, iar până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din restricții, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat într-un interviu pentru Digi24 că peste 3 săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie vor fi luate măsuri de relaxare. 

În opinia sa, vârful acestui val va fi atins în intervalul 10-15 februarie, după care numărul cazurilor va înregistra o descreștere. „Rămâne de văzut cât de rapidă va fi descreșterea”, a precizat Rafila.

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Rafila.

„Aș vrea să va anunț în premieră, în curând venim cu detalii, stabilim un mecanism de consultare permanentă cu industria, astfel încât deciziile să se ia după consultări și în concordanță cu interesele de sănătate publică, dar și cele care țin de funcționarea economiei în România”, a adăugat ministrul.

Comenteaza