RMN ultraperformant la spitalul din Câmpia Turzii

RMN ultraperformant la spitalul din Câmpia Turzii

Echipamentul ultraperformant a fost deja livrat și instalat. Acesta va fi pus în funcțiune în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

Consiliul Județean Cluj a finanțat achiziționarea unui nou aparat medical de înaltă tehnologie pentru Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii.

Este vorba despre un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN) cu 16 canale, pentru care forul administrativ județean a alocat, din bugetul propriu al instituției, nu mai puțin de 1.500.000 de lei și a nominalizat și suma de 500.000 de lei, corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit pe anul 2022.

„Sănătatea reprezintă bunul cel mai de preț al omului! Este premisa pe care am avut-o în vedere atunci când am decis să alocăm fonduri consistente pentru dotarea spitalelor. Sprijinirea Spitalului din Câmpia Turzii cu un astfel de echipament medical, de ultimă generație, ajută întreaga populație din oraș și din zona limitrofă să beneficieze de servicii medicale aproape de casă. Investiția noastră este cu atât mai importantă cu cât instituția spitalicească nu dispune de un RMN, iar o asemenea investigație facilitează diagnosticarea rapidă și corectă, precum și asigurarea tratamentului adecvat”, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Rezonanța Magnetică Nucleară este o procedură non invazivă, neiradiantă, care permite obținerea unor imagini detaliate, clare și precise și ajută cadrele medicale să pună un diagnostic cât mai corect, într-un interval de timp redus.

Comenteaza