România ar putea fi băgată în carantină de UE. Tătaru: "Restricţiile nu vor întârzia să apară"

România ar putea fi băgată în carantină de UE. Tătaru: "Restricţiile nu vor întârzia să apară"

Statele UE cu rate mari de imunizare sunt îngrijorate cu privire la români și bulgari, care ar putea să întrețină în continuare pandemia, din cauza procentului mic de persoane vaccinate.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, spune că românii încă "joacă" după regulile de anul trecut, uitând că au la dispoziție vaccinul. 

"Numărăm paturile, dar fără să facem nimic să nu umplem aceste paturi. (...) Avem și în acest moment mai multe cazuri, dar lumea începe să trateze aceste cazuri ca pe o gripă sau sunt la siguranța celor care poate s-au vaccinat sau celor care au trecut prin boală. (...) Încă jucăm după regulile de anul trecut, dar uităm vaccinul. La începutul verii trecute număram lunile și întrebam când apare vaccinul. La începutul anului trebuia să respectăm rândul la vaccinare. N-o să terminăm această pandemie dacă nu ajungem la un grad de imunizare de 60-70%", a spus Nelu Tătaru, la Digi24

Potrivit acestuia, restricțiile pentru România nu vor întârzia să apară, asta pentru că statele UE cu rate de imunizare care depășesc 70%, precum Danemarca, manifestă îngrijorare cu privire la români și bulgari, care ar putea să întrețină în continuare pandemia, din cauza procentului mic de oameni vaccinați. 

"State europene, prin introducerea unor restricţii, au ajuns la rate de imunizare de 60, 70, chiar 80%. Noi în aceste momente mergem pe aceleaşi discuţii antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie. (...) Vedeam un studiu din Danemarca, țară care ajunsese la 72% rată de vaccinare, și își făceau griji de ceilalți comunitari, românii și bulgarii, care ar putea să întrețină această pandemie. Sunt discuții și sunt studii pe care fiecare stat și le face, dar restricțiile nu vor întârzia să apară", a precizat Tătaru.

Comenteaza