S-a mărit suma alocată pentru hrana din spitale

S-a mărit suma alocată pentru hrana din spitale
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat că Executivul a aprobat mărirea alocației de hrană în spitale, măsură necesară, având în vedere evoluţia preţurilor la alimente.

"S-a adoptat în ședința de guvern o mărire a alocației de hrană în spitale având în vedere evoluția prețurilor la mărfurile alimentare din 2008 până în 2016. Din 2008 nu s-a mai făcut această modificare. (...) A fost făcută o consultare cu medici specialiști nutriționiști de la Institutul de Boli Metabolice și Nutriție, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului și alte institute. A fost luat în considerare indicele prețurilor de consum în perioada mai 2008 și iunie 2016, o creștere cu 108%. Alimentația bolnavilor este foarte importantă și în tratament", a afirmat Iolu, relatează agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că sumele vor varia între 10 lei pe zi - pentru bebeluși, și 19 lei pe zi, precizând şi că, potrivit noii reglementări, astfel de alocări se vor face pentru prima dată și în cazul bolnavilor în regim de hemodializă.

 

Comenteaza