S-a terminat isteria AstraZeneca? Italia, Franța, Spania, Germania, Cipru, Letonia şi Lituania anunță că vor relua imunizările cu AstraZeneca

S-a terminat isteria AstraZeneca? Italia, Franța, Spania, Germania, Cipru, Letonia şi Lituania anunță că vor relua imunizările cu AstraZeneca
| Foto: Profimedia Images

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat ieri concluzia sa cu privire la vaccinul AstraZeneca: este vorba despre un vaccin „sigur şi eficace”. 

Italia, Franța, Spania și Germania anunță că vor relua imunizările împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a comunicat concluzia sa că este vorba despre un vaccin „sigur şi eficace”, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Franţa va relua vineri vaccinările împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, după anunţul autorităţilor farmaceutice europene care îl consideră ca fiind „sigur şi eficient”, a anunţat joi premierul Jean Castex. „Voi fi vaccinat mâine cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină”, a decalarat premierul francez.

Şi Italia a luat act de concluzia Agenţiei Europene pentru Medicamente: „Prioritatea guvernului rămâne vaccinarea cât mai multor persoane posibil cât mai rapid posibil”, a transmis premierul italian. „Guvernul italian primeşte cu satisfacţie declaraţiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mâine”, a indicat Draghi joi seară, într-un scurt comunicat. 

Tot de vineri se vor relua utilizarea acestui vaccin în Letonia şi Lituania, conform anunţurilor celor două Ministere ale Sănătăţii. O decizie similară a fost luată şi ministerul de resort din Republica Cipru.

Comenteaza