Foto SCJU Cluj face modernizări în serviciile de ambulatoriu: echipamente noi și mărirea capacității de preluare a pacienților

Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a demarat o investiție cu fonduri europene care vizează îmbunătățirea activității ambulatoriului integrat.

Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, având cabinete dedicate tuturor specialităților medicale din spital, își mărește capacitatea de preluare a pacienților și își îmbunătățește calitatea serviciilor oferite printr-un proiect de finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională  în valoare totală de 14.561.643,89 lei, parte a Programului Sănătate, având ca autoritate de management Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Investițiile vizează atât dotarea ambulatoriilor cu echipamente moderne pentru înlocuirea unor echipamente mai vechi, cât și achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație care să faciliteze accesul populației la servicii medicale, creșterea calității serviciilor medicale, precum și eficientizarea capacității de diagnostic și tratament. Prin modernizarea acestor dotări, spitalul vizează tratarea mai multor pacienți fără a fi necesară internarea, optimizând astfel utilizarea resurselor. Principalele echipamente care se vor achiziționa: un electrocardiograf, șapte ecografe multidisciplinare, o unitate de electrochirurgie, un echipament de brahiterapie, un aparat electroterapie/ultrasunete/vacuum, o cadă galvanică cu patrucelulară, un aparat terapie laser de inaltă intensitate cu scanner, un aparat terapie shockwave focalizat, un videocapilaroscop, precum și mai multe sisteme modulare flexibile pentru stocare și organizarea materialelor sanitare.

SCJU Cluj derulează în prezent alte două proiecte accesate prin Programul Sănătate, care vizează investiții în domeniul geneticii medicale, anatomiei patologice și oncologiei în valoare totală 25.026.875 lei. De asemenea, se implementează un număr de patru proiecte de finanțare prin PNRR, în valoare totală de  289.138.610,91 lei.

“Ambulatoriul reprezintă o componentă esențială a sistemului de sănătate, fiind un element crucial pentru reducerea presiunii asupra spitalelor și îmbunătățirea accesului la îngrijiri medicale de calitate. Dorim să valorificăm la maximum oportunitățile de finanțare oferite de Programul Sănătate pentru extinderea și modernizarea serviciilor de ambulatoriu și medicina primară, pentru asigurarea accesului rapid la îngrijiri și reducerea necesității spitalizării, componente esențiale a  medicinei moderne de tip preventiv, care promovează tranziția de la îngrijirea instituționalizată către îngrijirea în familie sau în comunitate. Prin achiziționarea de aparatură performantă se urmărește creșterea calității și accesibilității serviciilor prin obținerea de diagnostice precise, minim invazive pentru pacienți, prescrierea tratamentelor țintite și monitorizarea evoluției bolii, cu reducerea internărilor continue și eficientizarea costurilor la nivelul întregului spital”, declară managerul SCJU Cluj, Prof.univ.dr. Claudia Gherman, inițiator al proiectului.  

Comenteaza