Se face ABSINT şi SAMBUCA din el! Mai mult, tratează HEPATITA VIRALĂ, previne TREI tipuri de CANCER şi alungă GRIPA
- Scris de Ziua de Cluj
- 01 Sep 2015, 12:08
- Sănătate
- Ascultă știrea
Anasonul stelat, cunoscut şi sub numele de anasonul chinezesc, este fructul unui arbore peren de mici dimensiuni originar din nord-estul Vietnamului şi sud-vestul Chinei. Folosit în bucătărie pentru aromatizarea diverselor preparate dulci sau pentru îmbogăţirea gustului cărnii, anasonul stelat este apreciat şi în băuturile alcoolice, fiind un ingredient esenţial în prepararea unor băuturi ca sambuca sau absintul.
100 de grame de fructe conţin între 1,2 şi 6 grame de ulei volatil compus în proporţie de 80-90% din anetol. De asemenea, are cantități mici de cetone și aldehide anisice și aldehida acetică, lipide (10-20%), protide (20%), zaharuri, amidon, substanțe minerale, vitamina A, complexul B, calciu, fosfor, sulf, fier şi colină. 90% din culturile acestei plante sunt folosite pentru extragerea acidului shikimic, utilizat intens în industria farmaceutică.
Combate şi tratează bolile tractului intestinal
Ceaiul de anason este eficient în prevenirea şi tratarea bolilor tractului gastro-intestinal. Este considerat un remediu perfect în combaterea unor afecţiuni precum balonarea, crampele abdominale, flatulenţa, indigestia, constipaţia, gastrita sau viermii intestinali.
Leac pentru infecţii
Anasonul are un puternic efect antibacterian, fiind un adjuvant de excepţie în tratarea infecţiilor cu virsuri, bacterii sau fungi.
Luptă cu infertilitatea
Condimentul este în acelaşi timp un stimulent uterin puternic, care ajută la creşterea libidoului, fiind eficient în combaterea infertilităţii şi îmbunătăţirea vieţii sexuale la femei.
Stimulează imunitatea
Ceaiul de anason ajută şi la întărirea imunităţii naturale a organismului, datorită substanţelor nutritiveconţinute, ce creează o fortăreaţă împotriva atacului radicalilor liberi sau a agenţilor patogeni.
Printre celelalte indicaţii terapeutice ale anasonului stelat se numără prevenirea cancerului gastric, intestinal şi pulmonar, tratarea hepatitei virale, ameliorarea simptomelor de răceală şi gripă, calmarea arsurilor stomacale și rectale şi a durerii, stimularea secreției salivare, gastrice, intestinale și pancreatice, excitarea peristaltismul intestinal şi combaterea anorexiei.
Contraindicaţii
Consumat aleatoriu, fără consultarea medicului, sau în doze necorespunzătoare, ceaiul de anason prezinta un risc de intoxicatii si efecte secundare nocive. Cele mai frecvente dintre acestea sunt convulsiile, vărsăturile şi irascibilitatea.