Secţia şi laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, reabilitate cu 940.000 de lei

Secţia şi laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, reabilitate cu 940.000 de lei
Secţia de Boli Infecţioase şi Laboratorul de Analize din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj au fost inaugurate astăzi. Lucrările de reabilitare şi modernizare ale celor două structuri medicale au costat 940.000 de lei, investiţie suportată de Consiliul Judeţean Cluj.

"Investiţiile finalizate şi inaugurate astăzi, constând în ample lucrări de reparaţii capitale şi modernizare, au fost realizate în vederea asigurării condiţiilor optime pentru desfăşurarea actului medical şi pentru supravegherea stării de sănătate a pacienţilor cu diverse infecţii, prin dezvoltarea unui sistem de prevenire şi tratament modern. Practic, prin darea în folosinţă a secţiei de boli infecţioase, am finalizat lucrările de modernizare a unui întreg corp al spitalului, corp ce găzduieşte nu mai puţin de 120 de paturi", a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.

Începând de astăzi, secţia de Boli Infecţioase va putea asigura servicii de spitalizare continuă pentru pacienţii cu pneumonii, bronhopneumonii, septicemii, boli respiratorii, meningoencefalite, endocardite, hepatite, boala lyme, etc. Pacienţii vor beneficia de condiţii optime de cazare, posibilităţi de aspiraţie oxigeno-terapie, supraveghere şi monitorizare, precum şi asistenţă medicală complexă.

Laboratorul spitalului va avea ca obiectiv şi aplicarea de noi metode de detectare a rezistenţei faţă de antibiotice, aceasta reprezentând o problemă importantă a zilelor noastre.

Comenteaza