Șefa EMA: Putem aproba în 3-4 luni un vaccin contra Omicron

Șefa EMA: Putem aproba în 3-4 luni un vaccin contra Omicron

Dacă e necesar, Uniunea Europeană ar putea aproba vaccinurile adaptate pentru varianta Omicron în termen de trei până la patru luni, a declarat directorul EMA, Emer Cooke.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană ar putea aproba vaccinurile adaptate pentru a viza noua variantă Omicron în termen de trei până la patru luni, dacă este necesar, a declarat, marți, directorul EMA, adăugând însă că vaccinurile existente vor continua să ofere protecție, transmite Reuters, citat de rohealthreview.ro.

Vorbind în fața Parlamentului European, directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Emer Cooke, a declarat că nu se știe dacă producătorii de medicamente vor trebui să își adapteze vaccinurile pentru a proteja împotriva variantei Omicron, dar că agenția se pregătește pentru această posibilitate.

„Chiar dacă noua variantă devine mai răspândită, vaccinurile pe care le avem vor continua să ofere protecție”, a spus Emer Cooke.

Companiile Pfizer-BioNTech, Moderna şi Johnson & Johnson au început să lucreze la vaccinuri anti-COVID-19 care ţintesc în mod specific varianta Omicron a noului coronavirus şi care vor fi produse dacă se va dovedi că serurile lor actuale nu sunt eficiente împotriva acestei noi variante, ce a fost semnalată săptămâna trecută de Africa de Sud şi deja se răspândeşte în alte părţi ale lumii.

Comenteaza