Video Șeful județului Cluj, apel către Guvern: „Să-și asume Spitalul de Copii și Centrul Integrat de Transplant ca proiecte de țară”

Șeful județului Cluj, apel către Guvern: „Să-și asume Spitalul de Copii și Centrul Integrat de Transplant ca proiecte de țară”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Spitalul Monobloc de Copii și Centrul Integrat de Transplant nu au fost incluse pe axa de finanțare prin PNRR, dar asta nu înseamnă că nu se vor face, iar autoritățile clujene caută în continuare soluții pentru a obține banii.

În 2023 încep primele investiţii în sistemul public de sănătate prin programul special dedicat acestui sector, astfel încât, până la finalul anului, va putea fi accesat peste 90% din bugetul record de 5,9 miliarde de euro, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş. Construcția spitalului regionale de la Cluj trebuie finalizată până în anul 2027 pentru a nu se pierde finanțarea europeană.

Liderul forului administrativ județean Alin Tișe a comentat, la ZIUA LIVE, afirmațiile făcute de ministrul Boloș, în care nu se regăsesc și celelalte două mari proiecte de sănătate ale Clujului, Spitalul de Copii și Centrul de Transplant.

„Dacă ne uităm printre rânduri la declarațiile lui Marcel Boloș înțelegem că este vorba o sferă mai largă. Pe lângă spitalele regionale, vorbește și de alte 7 județene sau de altele municipale, etc. Noi suntem convinși că aici vom intra cu Spitalul de Copii. Dacă vom reuși asta, jumătate din misiune a fost îndeplinită. El este în licitație, la fel și Centrul de Transplant.

Sunt convins că vor fi prinse, dacă nu amândouă, cel puțin Spitalul de Copii în această finanțare. Odată pornit acest proiect nu va mai putea fi oprit. Este pentru mine un proiect de căpătâi. Nu cred că trebuie să mai explicăm cuiva cât de important este să ai un Spital Monobloc de Copii.

Așa că nu am o problemă în ceea ce privește schimbare de Guvern, de premier, de miniștri. Nu cred că cineva dintre cei care iau decizia își poate permite să nu se facă aceste investiții. Spitalul de Copii este la fel de important ca și Spitalul Regional pentru adulți”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Președintele CJ Cluj  mai spus că speră ca Guvernul să-și asume Spitalul de Copii și Centrul Integrat de Transplant ca fiind proiecte de țară.

„Nu mă interesează cine va fi premier. Poate fi oricine. Cine va înțelege că este o chestiune a țării, nu una locală, va intra în istoria acestei țări. Noi am făcut tot ce ține de noi. Există această șansă și noi nu ne vom lăsa. Dacă nu vom primi finanțare, vom căuta alte surse”, a adăugat Tișe.

Comenteaza