Noua modă pentru slăbit rapid, fără efort: Românii au asaltat farmaciile pentru un tratament folosit în diabetul de tip 2

Noua modă pentru slăbit rapid, fără efort: Românii au asaltat farmaciile pentru un tratament folosit în diabetul de tip 2

În dorința de a da jos kilogramele cât mai repede și mai ușor, foarte mulţi români cer în farmacii un medicament care se administrează bolnavilor de diabet.

Din cauza epidemiei de obezitate, lumea se chinuie să facă orice pentru a slăbi. În România a apărut o nouă modă pentru pierderea rapidă în greutate, fără efort.  

Medicii şi farmaciştii spun că de câteva luni se confruntă cu un adevărat fenomen legat de medicamentul Ozempic, o soluţie injectabilă creată pentru a fi folosită în diabetul de tip 2, fiind eficient în reglarea glicemiei (n.red. având ca substanţă activă semaglutida), potrivit g4media.ro. 

Medicul diabetolog Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, spune că tratamentul ajută şi în scăderea în greutate, fapt confirmat de studiile de specialitate. Specialistul avertizează că, după întreruperea tratamentului, kilogramele se pun la loc în lipsa unei alimentaţii echilibrate şi a exerciţiului fizic.

”S-a observat că majoritatea pacienţilor au avut o scădere foarte mare în greutate, uneori chiar de 20 de kilograme, asta în timp de 2-3 luni. Intervine prin scăderea apetitului, prin gestionarea mai uşor între ceea ce înseamnă saţietate şi consumarea mâncării.

În România a fost introdus pe piaţă de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi este folosit în reţete gratuite şi compensate tocmai pentru pacienţii care au probleme cu glicemia, pentru diabetici”, a explicat pentru News.ro un farmacist din capitală.

Citește articolul integral AICI

Comenteaza