Spitalul Polaris ar putea fi readus în linie COVID

Spitalul Polaris ar putea fi readus în linie COVID

Autoritățile clujene intenționează să readucă Spitalul Polaris din Cluj-Napoca în lupta împotriva coronavirusului, după ce spitalele COVID din județ sunt suprasolicitate, iar la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri.

Prefectul Clujului, Tasnádi István-Szilárd, a fost prezent vineri, alături de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și de managerii instituțiilor medicale publice din județ la o ședință la care au participat și reprezentanți ai spitalului Polaris Medical.

Întâlnirea a avut ca și subiect punerea bazelor unei posibile viitoare colaborări cu obiectivul final de a mări capacitatea de spitalizare a pacienților pozitivi COVID-19, cât și suplimentarea numărului de paturi ATI, în centrul medical privat. Conform Prefecturii Cluj, în cursul zilei de luni se va desfășura a doua parte a discuțiilor în vederea stabilirii modalității de implementare a acestui proiect.

"Am avut luni o discuție - am putea reactiva spitalul Polaris pentru tratarea pacienților cu COVID. Ar fi vorba de 187 de locuri în saloane, plus cel puțin 20 de paturi de Terapie Intensivă, însă o problemă ar fi cea a personalului, care este insuficient. Vom vedea luni, când vom avea o nouă întâlnire pe acest subiect", a declarat pentru Ziua de Cluj, prefectul Tasnádi Szilárd.

Spitalul din Cluj a fost prima unitate medicală privată preluată de stat la începutul lunii aprilie 2020, pe fondul creșterii numărului de infectări din acea perioadă. Contractul între Consilul Județean Cluj și Polaris a fost semnat la finalul lunii aprilie, urmând ca spitalul să devină o extensie a SCBI Cluj-Napoca, cu o suplimentare de 180 de locuri, însă spitalul nu a mai fost activat și contractul a fost reziliat. 

 

Comenteaza