Studiu masiv anti-cancer în Marea Britanie. Mii de pacienți vor avea acces la vaccinuri aflate în dezvoltare

Studiu masiv anti-cancer în Marea Britanie. Mii de pacienți vor avea acces la vaccinuri aflate în dezvoltare

Pacienții vor avea acces la vaccinuri în cadrul unui studiu desfășurat de Sistemul Național de Sănătate, finanțat de stat, prin care se urmărește accelerarea cercetării în domeniul vaccinurilor personalizate împotriva cancerului.

În Regatul Unit va fi lansat serviciul numit – Platforma de lansare a vaccinului împotriva cancerului (Cancer Vaccine Launch Pad – CVLP) – care poate pune în legătură pacienții cu studiile clinice aflate în desfășurare pentru un vaccin împotriva cancerului.

Noul program al NHS Anglia cu vaccinuri este un tip de tratament de imunoterapie care stimulează propriul sistem imunitar al organismului pentru a-l ajuta să găsească și să distrugă cancerul.

Unitatea de studii clinice cu sediul la Universitatea din Southampton (SCTU) a fost aleasă să conducă programul CVLP.

Directorul clinic al SCTU, profesorul Simon Crabb, a declarat într-un comunicat că noul program „va reuni diferiți parteneri din mediul academic și din industrie care dezvoltă vaccinuri împotriva cancerului și va permite pacienților din întreaga Anglie să aibă acces la studii de testare a unor tratamente care poate că nu ar fi fost o opțiune până acum”, scrie 360medical.ro.

Vaccinurile sunt create prin analizarea tumorii unui pacient și folosirea acestor informații pentru a crea unul personalizat, adaptat acelui individ.

Personalizarea acestora are ca scop crearea unei „memorii” imunitare care poate împiedica reapariția cancerului după o intervenție chirurgicală sau chimioterapie.

Studiile clinice disponibile prin intermediul Platforma de lansare a vaccinului împotriva cancerului al NHS vor testa fiecare un nou vaccin experimental împotriva cancerului.

Primul studiu va testa un vaccin aflat în curs de dezvoltare de către compania de biotehnologie BioNTech SE.

„Acest studiu inițial se adresează doar pacienților cu un anumit tip de cancer colorectal, deoarece acesta este ținta vaccinului. Dar, pe măsură ce programul se va extinde, vor fi introduse și alte vaccinuri care vizează alte tipuri de cancer”, a precizat dr. Dr. Victoria Goss, șefa departamentului de diagnostic precoce și cercetare translațională din cadrul Unității de studii clinice din Southampton.

Comenteaza