SUPER-alimentul momentului: te scapă de KILOGRAMELE în PLUS, reduce INFLAMAȚIILE și alungă CANCERUL

SUPER-alimentul momentului: te scapă de KILOGRAMELE în PLUS, reduce INFLAMAȚIILE și alungă CANCERUL
Un aliment extrem de sănătos își face loc în tot mai multe rețete delicioase: poate fi cosumat atât în tradiționalele salate, dar chiar și în preparate precup pizza. Aduce o mulțime de beneficii sănătății noastre: reduce inflamațiile, detoxifică organismul, ține deoparte carncerul și este un ajutor de nădejde în dietă.

Puternic aromată, rucola este una dintre cele mai populare plante la ora actuală. Se foloseşte în principal în salate, iar nutriţioniştii îi laudă valorile nutritive. Nu degeaba: consumul său ajută la combaterea unor boli necruţătoare.

Frunzele de rucola au un gust specific, puţin amărui şi intens. Fiind o legumă verde, este săracă în calorii, dar bogată în fibre alimentare şi în vitaminele A, K, şi C.

Combate cancerul
Rucola face parte din familia cruciferelor, alături de broccoli, conopidă şi varză. La fel ca restul "rudelor" sale, este bogată în fibre, antioxidanţi şi glucozinolaţi, elemente care, conform unor studii, reduc riscul apariţiei cancerului la plămâni, prostată, sân şi pancreas.

Menţine sănătatea oaselor
Jumătate de cană de rucola conţine 10.9 micrograme de vitamina K, necesară pentru absorbţia calciului în oase şi dinţi. Trei căni de rucola vor asigura organismului necesarul zilnic de vitamina K. De asemenea, rucola conţine de opt ori mai mult calciu decât salata iceberg.

Reduce inflamaţiile
Rucola conţine cantităţi semnificative de indoli-3-carbinol şi izotiocianate, substanţe despre care s-a dovedit că suprimă producerea inflamaţiilor în organism.

Previne declinul cognitiv
Rucola este bogată, totodată, de vitaminele din complexul B, dar şi de folaţi. La adulţii foarte activi cantităţile reduse de folaţi s-au dovedit a prezenta un risc pentru declinul cognitiv. Folaţii sunt extrem de importanţi şi în timpul sarcinei.

Afrodisiac puternic
Studiile au dovedit că micromineralele şi antioxidanţii din legumele cu frunze verde-închis sunt benefice pentru sănătatea sexuală. Acestea blochează substanţele contaminante din mediu considerate că ar avea un impact negativ asupra libido-ului.

Detoxifică corpul
Conţinutul de fibre ajută la curăţarea colonului contribuind la îmbunătăţirea digestiei. Fitochimicalele, antioxidanţii şi mineralele esenţiale prezente în rucola ajută la detoxifierea organismului.

Pierderea in greutate
Rucola poate fi utilizata cu succes in diete datorita aportului mare de nutrienti. Un beneficiu in plus este faptul ca 2 cani contin numai 80 de calorii, fiind alegerea perfecta pentru cei ce tin regim.

Comenteaza