Top 5 cele mai sanatoase fructe, adevărate „bombe” cu vitamine pentru organism

Top 5 cele mai sanatoase fructe, adevărate „bombe” cu vitamine pentru organism

Va prezentam cele mai sanatoase fructe, adevarate „bombe” cu vitamine si nutrienti benefice organismului.

Bananele - Bananele au in medie 110 calorii pe 100gr. si sunt una dintre cele mai bogate surse de potasiu, vitamina B6 si acid folic. Acidul folic continut de banana este benefic creierului, iar potasiul (aproximativ 422 de mg pe fruct) ajuta la scaderea presiunii arteriale si protejeaza inima si plamanii. 

Avocado - Cu 160 de calorii pe 100gr, 4.5 gr de fibre, o cantitate foarte mare de vitamina E si mult acid folic, avocado este unul dintre fructele care nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui. Datorita grasimilor sanatoase pe care aceasta planta le contine, avocado te ajuta sa-ti tii nivelul colesterolului sub control si iti protejeaza atat inima, cat si sistemul imunitar. 

Merele - Cu doar 50 de calorii pe 100gr., multe fibre si o cantitate mare de vitamine, merele  sunt fructele care te pot ajuta sa previi cancerul, lupta impotriva diabetului si tin astmul sub control. De asemenea, merele sunt cunoscute si pentru beneficiile lor legate de sanatatea orala si pot fi o alternativa eficienta de curatare a dintilor dupa o masa, atunci cand nu ai periuta de dinti la indemana.

Grapefruitul - Cu 32 de calorii pe 100gr., grapefruitul este o sursa bogata de vitamina A si contine o serie specifica de antioxidanti care lupta impotriva cancerului, scad nivelul colesterolului si te ajuta foarte mult in procesul de slabire. Tot grapefruitul contine si multa vitamina C, ajutandu-te sa iti pastrezi sanatatea orala, te protejeaza impotriva racelilor si poate preveni boli precum diabetul, astmul sau ateroscleroza. 

Portocala - Multa vitamina C, mult acid folic, magneziu si doar 47 de calorii - cam asta gasesti in 100gr. de portocala. Beneficiile acestui fruct sunt insa foarte multe. Pentru ca, dupa cum spuneam, portocalele sunt o sursa bogata de acid folic, femeile insarcinate ar trebui sa consume cel putin un fruct pe zi. De fapt, acest lucru este indicat oricui, mai ales ca portocalele ajuta si la mentinerea unui nivel optim al colesterolului, protejeaza sistemul digestiv , dar si inima.

Etichete
Comenteaza