UE, imună la coronavirus? Ce procent din populaţie ar fi avut deja COVID

UE, imună la coronavirus? Ce procent din populaţie ar fi avut deja COVID

Comisia Europeană a anunţat că până la 80% din populaţia din UE ar fi fost infectată deja cu noul coronavirus.

"Se estimează că între 60% şi 80% din populaţia din UE a avut până acum COVID-19", a declarat, miercuri, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, într-o conferinţă de presă, informează Reuters.

Agenţia pentru sănătate publică din cadrul UE a precizat că numărul cazurilor raportate de COVID-19 a acoperit până acum aproximativ 30% din populaţia europeană, dar dacă la acest număr sunt adăugate şi infecţiile neraportate, atunci totalul infectărilor ar fi de 350 de milioane, reprezentând 77% din populaţia din Uniunea Europeană.

Odată cu scăderea numărului de cazuri şi de decese asociate COVID-19, UE a intrat într-o nouă fază a pandemiei, în care testarea în masă şi raportarea în masă a cazurilor pozitive nu mai sunt necesare, a precizat Stella Kyriakides, scrie Agerpres.

Pregătindu-se pentru această fază mai puţin acută a pandemiei, guvernele ţărilor din Uniunea Europeană ar trebui să accelereze imunizarea persoanelor încă nevaccinate împotriva COVID-19, în special a copiilor, a anunţat Comisia Europeană, adăugând totodată că are în vedere planuri pentru dezvoltarea unor noi medicamente antivirale.

Comenteaza