Foto Unitate de supraveghere și tratament pentru cardiacii critici, la Institutul Inimii din Cluj. Are 24 de paturi, băi proprii și sistem de monitorizare continuă
- Scris de Ziua de Cluj
- 12 Aug 2021, 17:30
- Sănătate
- Ascultă știrea
Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca anunță că, începând de joi, 12 august 2021, intră în funcțiune Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici (U.S.T.A.C.C.).
Compartimentul a fost organizat în cadrul Secției Clinice Cardiologie I şi va asigura asistenţa medicală de înaltă specialitate pentru pacienţii internaţi în toate secţiile de cardiologie din cadrul institutului.
Spațiul de funcționare al U.S.T.A.C.C. este plasat în proximitatea Compartimentului de Primiri Urgențe de Specialitate, a Laboratorului de explorări invazive și a Secției clinice de Cardiologie intervențională, ceea ce asigură un parcurs rapid și eficient al pacientului din momentul prezentării în urgență până la supravegherea sa post intervenții invazive.
Lucrările pentru amenajare au fost finalizate recent, investiția fiind realizată prin fonduri alocate de Ministerul Sănătății din bugetul de stat - transferuri pentru finanțarea investițiilor la spitale și din fonduri proprii generate de Institutul Inimii.
U.S.T.A.C.C. are în componență 24 de paturi dispuse în 9 saloane, cu băi proprii, cu o capacitate cuprinsă între 1 - 6 paturi, deservite de 2 posturi de supraveghere permanentă și alte funcțiuni care asigură monitorizarea continuă și directă a tuturor pacienţilor.
„Colectivul Institutului Inimii are satisfacția de a pune la dispoziția pacienților care i se adresează un spaţiu modern, cu dotare tehnică de înaltă performanță și personal bine pregătit pentru îngrijirea pacienţilor cardiovasculari critici la cele mai înalte standarde.
Ne dorim ca, prin infrastructura asigurată, implementarea metodelor de investigație, a tratamentelor și îngrijirilor specifice, să funcționăm în parametri optimi pentru a contribui semnificativ la reducerea mortalității prin infarct miocardic acut și la diminuarea riscului de deces al pacienților aflați în stare critică”, a transmis Florin Crișan, managerul Institutului Inimii Cluj-Napoca.