Vom avea CAMERĂ HIPERBARĂ la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca

Vom avea CAMERĂ HIPERBARĂ la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca
| Foto: https://www.facebook.com/cjcluj

Un nou obiectiv, din domeniul sănătăţii a fost implementat cu ajutorul fondurilor europene de către Consiliul Județean Cluj.

Consiliul Judeţean Cluj derulează proiectul cufinanţare europeană ce vizeazădotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca cu aparatură și echipamente medicale de înaltă tehnologie.

Printre dotările care vor fi achiziționate pentru unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente și tehnologie de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea unei palete extinse de patologii din toate specialitățile medicale, inclusiv în recuperarea post-COVID-19, transmite CJ Cluj. 

Finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, proiectul câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj are o valoare totală de cca. 5,4 de milioane de euro.

Toate acestea sunt datorate accesului la fonduri europene nerambursabile, Consiliul Judeţean Cluj reușind să atragă aproximativ un miliard de euro, finanţare europeană în perioada 2008-2023.

Comenteaza