Vrei să arăți mereu bine? Atunci evită aceste alimentele pentru că îți îmbătrânesc pielea

Vrei să arăți mereu bine? Atunci evită aceste alimentele pentru că îți îmbătrânesc pielea

Sunt câteva alimente pe care trebuie să le eviți dacă vrei să afișezi un look fresh.

Alimentele care îmbătrânesc pielea mai repede tind să aibă câteva lucruri în comun: sunt foarte inflamatorii, le lipsesc fibrele și antioxidanții și provin adesea din surse animale, spun specialiștii.

Consumul de alimente inflamatorii crește markerii inflamației din corpul tău. Acești markeri scurtează structurile ADN, determinând pielea să îmbătrânească semnificativ mai repede.

Iată care sunt alimentele care îți îmbătrânesc pielea:

Mâncarea prăjită
 
Când alimentele sunt prăjite în uleiuri fierbinți, ele eliberează radicali liberi care dăunează pielii și o fac să-și piardă rapid elasticitatea. Mai rău este că acestea conțin grăsimi periculoase care suprasolicită ficatul și favorizează inflamația, potrivit publicației Thehealthy.com.

Dulciurile și sucurile cu zahăr

Zaharurile rafinate, procesate, care se găsesc în alimentele ambalate, cum ar fi sucurile și dulciurile, declanșează inflamația.

Un studiu dermatologic din 2010 a constatat, de asemenea, că zahărul îmbătrânește pielea. Adică ne provoacă riduri și ne face pielea mai uscată și mai puțin elastică.

Carbohidrați ultraprocesați

Exemplele de carbohidrați rafinați ultra-procesați sunt pâinea albă ambalată, gogoșile, produsele de patiserie, prăjiturile și chipsurile. Aceste alimente provoacă inflamație, nu au valoare nutritivă și conțin puține fibre.

Lactate

Unele produse lactate conțin grăsimi periculoase care sunt inflamatorii și favorizează îmbătrânirea pielii. Cercetările arată că dieta occidentală standard constând din carne și lactate, care conține colesterol, dar nu fibre, provoacă inflamația și îmbătrânirea pielii mai repede.

Lactatele pot fi, de asemenea, problema dacă nu îți poți da seama de ce în mod continuu ai erupții. Cazeina din proteina din lapte declanșează inflamația și înfundă porii, ceea ce provoacă acnee și alte afecțiuni ale pielii.

Comenteaza