Zeci de pacienți cu COVID la ATI în Cluj. Mai sunt doar câteva locuri libere

Zeci de pacienți cu COVID la ATI în Cluj. Mai sunt doar câteva locuri libere

Peste 300 de clujeni au fost depistați cu noul coronavirus, doar în ultimele 24 de ore, iar numărul internărilor este în creștere.

Marți la amiază, în spitalele care tratează pacienți cu COVID erau internați 346 de pacienți, dintre care 33 la Terapie Intensivă. Potrivit prefectului Tasnádi Szilárd, în județ mai sunt libere 5 paturi ATI. Spitalele se pot aglomera de la o zi la alta, având în vedere că doar în ultimele 24 de ore alți 327 de clujeni au fost depistați cu virusul.

Conform prefectului, capacitatea paturilor ATI pentru bolnavii de COVID se va extinde treptat, în funcție de situația din spitale. În iarnă, în județ erau disponibile în total 87 de paturi.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți că la nivel naţional există 1.131 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

Cîțu cere mai multe paturi ATI

"Nu cred că trebuie să mai stresez din nou cât de important este să avem, cât mai rapid, personalul şi secţiile ATI - cât mai multe locuri. Am spus 1.600. La cum evoluează, s-ar putea să avem nevoie de 2.000. Dar faceţi un plan - să poată foarte rapid să crească numărul, dacă este nevoie, de locuri în ATI COVID. Trebuie să înţelegem că suntem aici pentru pacienţi. Nu vreau să aud despre discuţii că 'nu este responsabilitatea instituţiei mele', 'nu este responsabilitatea mea'. Toţi suntem aici pentru pacienţi şi toţi suntem responsabili pentru ca aceştia să beneficieze de cele mai bune condiţii", a spus premierul marți în cadrul unei videoconferințe cu prefecții la care au participat reprezentanți ai DSP-urilor și manageri de spitale.

Comenteaza