Video Foto 45 de ani de Rebreanu sărbătoriți în trei zile

45 de ani de Rebreanu sărbătoriți în trei zile
45 de ani de Rebreanu sărbătoriți în trei zile
45 de ani de Rebreanu sărbătoriți în trei zile
45 de ani de Rebreanu sărbătoriți în trei zile
45 de ani de Rebreanu sărbătoriți în trei zile
45 de ani de Rebreanu sărbătoriți în trei zile
45 de ani de Rebreanu sărbătoriți în trei zile

Școala Liviu Rebreanu din Cluj-Napoca a aniversat 45 de ani de existență cu trei zile pline de evenimente.

Prima zi de sărbătoare a fost dedicată Simpozionului Județean “Pe urmele lui Rebreanu”, care a avut două secțiuni și în cadrul căruia au participat 25 de profesori.

În cea dintâi secțiune, s-au prezentat lucrări de specialitate pe teme didactice ca “Zoom Fatique - oboseala cauzată de folosirea platformelor digitale de învățare”, "Digipoezia și book-trailerul, metode creative de stimulare a interesului pentru lectură”, "Auxiliar didactic geografic destinat elevilor cu deficiență de vedere”, "Jurnalul de lectură între lectorul inocent și lectorul competent", "Resursa Educațională Digitală” - secvență de lucru din adaptarea curriculară pentru elevii cu CES sau "Puterea poveștilor în cadrul orelor de engleză și dirigenție".

În cadrul celei de-a doua, intitulată "Moștenirea lui Rebreanu", profesorii au abordat creativ literatura, scriind despre "Ipostaze feminine în opera lui Liviu Rebreanu”, "Spiritualitatea românească oglindită în viața și gândirea lui Liviu Rebreanu”, "Momente din istoria românilor reflectate în opera lui Liviu Rebreanu” sau despre "Realismul sau realitatea textului rebrenian”.

În cea de-a doua zi de sărbătoare, dis-de dimineață, porțile școlilor, cea de pe Aleea Moldoveanu și cea de pe Aleea Retezat, s-au deschis pentru ca invitații să le viziteze și să participe la atelierele organizate de fiecare clasă: Hai cu noi la șezătoare!, Mergând pe firul timpului - Istoria educației, Școala mea, Programăm, simulăm, ne jucăm și învățăm, Dezbatere pe tema Abuzului de autoritate și al abuzului de putere al autorităților în nuvela Proștii, de Liviu Rebreanu, concursuri sportive etc.

De la ora 12, profesorii școlii și cei mai talentați elevi și-au așteptat invitații la Cinema Dacia, cu un program artistic presărat cu cântece, dansuri, versuri și teatru.

Evenimentul a putut fi urmărit live, începând cu ora 12.35, pe pagina de Facebook a școlii.

La ceas de sărbătoare şi de bucurie, în cea de-a treia zi a Programului Aniversar - 45 ani de Rebreanu, s-au adunat, la Cinema Dacia, toţi cei cu inima română şi au adus laudă, cinstire şi mulţumire eroilor neamului, participând la Concursul de cântece patriotice „CÂNTĂM PENTRU ROMÂNIA MARE”, aflat la a V-a ediție.

Au participat aproximativ 70 elevi din clasele primare de la școlile clujene, la secțiunile interpretare vocală solo/solist și vocală grup fără acompaniament muzical - a capella, cu negativ și cu acompaniament muzical.

Juriul a fost format din Claudia-Aurora Morar – profesor învățământ primar și absolvent al Școlii Populare de Artă, secția chitară clasică, folk și voce, Oana Băilă – coordonator Centru de tineret, Mitropolia Clujului, Ofelia Arion Suciu – profesor Palatul Copiilor Cluj-Napoca și Asist. Univ. Drd. Tiberiu Herdlicska – Conservator.

S-au acordat:
• marele trofeu - câștigat de Grupul coral al claselor primare din școala noastră, coordonat de învățătorii Cuc Gheorghe și Sâmpelean Roxana;
• trofee pentru locul I;
• medalii pentru locurile II şi III;
• menţiuni;
• diplome.

Etichete
Comenteaza