Foto Anunțul primarului Bogdan Pivariu, după ce avaria la magistrala de apă din Florești a fost remediată

Anunțul primarului Bogdan Pivariu, după ce avaria la magistrala de apă din Florești a fost remediată
Anunțul primarului Bogdan Pivariu, după ce avaria la magistrala de apă din Florești a fost remediată
Anunțul primarului Bogdan Pivariu, după ce avaria la magistrala de apă din Florești a fost remediată

Avaria la magistrala de apă de pe strada Tăuțiului din Florești a fost rezolvată de angajații Companiei de Apă Someș.

Alimentarea cu apă pe traseul magistralei avariate a fost reluată astăzi.

Compania de Apă Someș a informat că sunt necesare câteva ore pentru ca debitul pe magistrala să atingă cotele normale, astfel încât si alimentarea cu apă a consumatorilor, atât din Florești, cât și din Cluj-Napoca, să fie făcută la o presiune normală a apei în rețea.

"Se intervine și la refacerea părții de carosabil afectată, pentru ca traficul de pe aceasta arteră să fie reluat în condiții normale. Având în vedere implicațiile păguboase ale acestei avarii, în pragul sfintelor Sărbători de Paște, vreau să mulțumesc tuturor părților implicate în efortul de remediere urgentă a acestei avarii", a transmis primarul Bogdan Pivariu.

Reamintim că pompierii clujeni au avut de furcă nu mai puțin de 14 ore pentru a evacua apa din comuna Florești, după inundațiile provocate de avarierea unei magistrale de apă.

Conform ISU Cluj, pompierii clujeni au încheiat sâmbătă intervenția începută la primele ore ale dimineții de vineri, 14 aprilie, în comuna Florești.

„Echipajele noastre au fost solicitate să evacueze apa care a inundat străzile Tăuțiului, Ioachim Olteanu și Muncitorilor. De asemenea, am primit o solicitare pentru evacuarea apei care a cuprins subsolul unui bloc situat pe strada Cetății.

La fața locului s-a deplasat în primă instanță echipajul de la Punctul de Lucru Florești, începând cu ora 04:00. Ulterior, forțele au fost suplimentate cu personal și autospeciale de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, respectiv Turda, Huedin și Dej.

În total au acționat patru autospeciale de capacitate mare și medie, respectiv opt motopompe, încadrate de un ofițer și 23 de subofițeri. Pe timpul intervenției, pompierii au ajutat un bărbat de aproximativ 70 de ani să iasă dintr-un subsol, unde era blocat. Din fericire, nu au existat persoane care să solicite sprijin medical. De asemenea, echipajele noastre au salvat mai multe găini din gospodării.

În total, pompierii au evacuat apa din 18 curți și gospodării, întocmindu-se 24 de procese verbale de constatare a pagubelor. Forțele noastre finalizat misiunea la ora 17:45, după aproape 14 ore”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Comenteaza