Caz revoltător! Copii din sistemul de protecţie specială, abuzaţi sexual chiar de cei care îi îngrijeau. Cum au fost ademeniţi de agresori

Caz revoltător! Copii din sistemul de protecţie specială, abuzaţi sexual chiar de cei care îi îngrijeau. Cum au fost ademeniţi de agresori

Doi bărbați au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de viol şi abuz sexual faţă de şapte copii şi tineri aflaţi cu măsură de protecţie specială în serviciile sociale gestionate de DGASPC Mehedinţi.

Un instructor pentru educaţie al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Constantin Pufan” din Drobeta Turnu Severin şi un paznic al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de viol şi abuz sexual faţă de 7 copii şi tineri aflaţi cu măsură de protecţie specială în serviciile sociale gestionate de DGASPC Mehedinţi - 5 dintre aceștia aflaţi în sistemul de protecţie specială, dintre care unul major şi 2 elevi ai unei şcoli speciale din Mehedinţi.

Potrivit Autorității Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, cazul a ieşit la iveală în urmă cu o lună, odată cu preluarea în sistemul de protecţie specială a DGASPC Mehedinţi, cu măsură de plasament în regim de urgenţă, a unuia dintre minori, un băiat de 15 ani. Acesta le-a povestit psihologilor, la acel moment, că a fost abuzat sexual de către un angajat al DGASPC, paznic din 1991 în cadrul instituţiei, în perioada în care s-a aflat în familie.

“Este un caz absolut îngrozitor, am cerut de îndată o informare completă din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi şi am speranţa că organele de cercetare penală vor stabili cât mai curând ce s-a întâmplat acolo şi cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere“, a declarat, conform News.ro, Rareş Petru Achirilioaie, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Potrivit presei locale, minorii abuzaţi de cei doi bărbaţi au fost ademeniţi cu sume de bani, iar abuzurile aveau loc în afara spaţiilor de lucru ale celor doi agresori, mai exact în apartamentele deţinute de aceştia.

Minorii agresaţi proveneau din medii sociale defavorizate. Cinci dintre ei erau plasaţi în centrele DGASPC Mehedinţi, iar doi erau şcolarizaţi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Constantin Pufan” din Drobeta Turnu Severin.

Comenteaza