Ce prăjituri preferă românii de Paște
- Scris de Ziua de Cluj
- 18 Apr 2025, 15:32
- Social
- Ascultă știrea

De Paște, românii preferă prăjiturile și torturile tradiționale, de la cele mai simple, până la cele mai complicate.
De Paște, românii pregătesc deserturi tradiționale de casă, precum tortul diplomat, cornulețele cu gem, prăjitura Albă ca Zăpada și prăjitura cu gem și bezea, care aduc gustul copilăriei și completează masa festivă, scrie Mediafax.
Prăjiturile pentru masa de Paște reprezintă un aspect important pentru români. În funcție de preferințe, masa de sărbătoare poate fi plină de gustări delicioase, care să încânte papilele gustative. Ca în fiecare an, accentul pe dulciuri nu poate fi trecut cu vederea.
De la torturile perfecte, la ruladele dulci, până la prăjiturile care îți fac poftă, desertul de Paște este favorit în casele românilor de sărbători. De altfel, dulciurile de casă sunt cele pentru care optează majoritatea familiilor pentru ziua specială de duminică.
Tortul diplomat, cornulețele cu gem, Albă ca Zăpada, prăjitura cu bezea și gem, sunt cele mai căutate dulciuri de către români. Rețetele acestor delicatese culinare se transmit din generație în generație, pentru a nu pierde gustul lor special, când le preparăm.
Câteva rețete găsiți aici