Ce s-a întâmplat cu cei șapte copii ai femeii din Apuseni care a murit la scurt timp după ce a născut. Cel mai mic are 4 zile

Ce s-a întâmplat cu cei șapte copii ai femeii din Apuseni care a murit la scurt timp după ce a născut. Cel mai mic are 4 zile

DGASPC Alba (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba) a preluat  copiii femeii din Apuseni care a murit la doar trei zile după ce a născut.

Elena Firu (Compartiment Relații Publice din cadrul DGASPC Alba) a spus că pentru patru dintre copii s-a dispus plasamentul la un asistent maternal profesionist, iar pentru alți doi s-a dispus plasamentul în familia lărgită, respectiv la o mătușă paternă și la nașii părinților. Ulterior și copilul cel mic va fi plasat la un asistent maternal, după ce situația se va clarifica.

Diretorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea, a declarat că situația familială a impus această măsură, potrivit Alba24.

Femeia era despărțită de tatăl copiilor și trăia cu un alt bărbat, care nu poate avea grijă de șapte copii de unul singur. Cel mai mare dintre copii are 12 ani, iar cel mai mic câteva zile.

Reamintim faptul în data de 5 februarie 2023, o femeie de 33 de ani din localitatea Scărișoara, județul Alba, a decedat la doar trei zile după ce a născut.

Salvatorii din cadrul ISU Alba, alături de un medic de la Serviciul de Ambulanță, au intervenit cu o autoșenilată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Aceștia au fost solicitați să acorde ajutor medical unei femei de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile și care este inconștientă. 

La sosirea echipajelor de salvare, femeia era în stare de inconștiență și a fost preluată de pompierii militari. La scurt timp, tânăra a intrat în stop cardio-respirator, iar după câteva zeci de minute de manevre de resuscitare, a decedat.

Între timp, bebelușul a fost preluat de cei de la SMURD și transportat la spitalul din Câmpeni.

Comenteaza