Cine este Dorin Lojigan, primarul acuzat de luare de mită și solicitare de favoruri sexuale

Cine este Dorin Lojigan, primarul acuzat de luare de mită și solicitare de favoruri sexuale

Dorin Nicolae Lojigan, primarul din Câmpia Turzii, este vizat într-un dosar de corupție. Marți dimineața, procurorii au descins la locuința acestuia pentru a face percheziții.

Dorin Nicolae Lojigan, născut pe 16 mai 1973, în Câmpia Turzii, este avocat și, în prezent, primar al Municipiului Câmpia Turzii. A fost ales în această funcție în 2016 și reales în 2020. Lojigan este și președinte al Partidului Național Liberal (PNL) Câmpia Turzii din 2009. 

Edilul Dorin Lojigan (PNL) a câștigat confortabil alegerile locale din municipiul Câmpia Turzii, din data de 9 iunie 2024. Lojigan a obținut 43.96% din voturile exprimate.

Înainte de a deveni primar, Lojigan a ocupat funcția de viceprimar în perioada 2012-2016, după ce a câștigat alegerile ca membru al USL Cluj. Cariera sa politică a început în 1996, când a fost ales consilier local din partea Mișcării Ecologiste din România.

Lojigan a urmat studii de drept la Fundația AISTEDA București și a obținut un master în management în administrație. De asemenea, a participat la multiple simpozioane internaționale în domeniul criminalisticii și al dreptului.

Pe lângă cariera politică, Lojigan a fost angajat în diverse domenii, inclusiv ca lăcătuș mecanic și tehnician financiar înainte de a deveni avocat.

În prezent, Dorin Nicolae Lojigan este vizat de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Procurorii și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au efectuat percheziții la sediul instituției pe care o conduce, precum și la locuința acestuia. Lojigan este suspectat de luare de mită și solicitare de favoruri sexuale în contextul unor angajări.

CITEȘTE ȘI: Primarul din Câmpia Turzii, vizat într-un dosar penal: Mită + favoruri sexuale / Percheziţii la sediul instituţiei

Comenteaza