Cluj vs. Roma: „Avem salarii sub 1.000 de euro, dar prețuri mai MARI decât în Roma”

Cluj vs. Roma: „Avem salarii sub 1.000 de euro, dar prețuri mai MARI decât în Roma”
| Foto: Foto 1 (stânga): salajean - Depositphotos.com / Foto 2 (dreapta): Facebook - Ioana Adriana Laslo

Doi clujeni susțin că prețurile pentru ieșitul în oraș au ajuns la fel ca în Roma, chiar mai mari, în condițiile în care, salariile din Cluj-Napoca sunt consideranbil mai mici față de cele din capitala Italiei.

Unul dintre cei mai mari jucători de IT din România și liderul imobiliarelor, Cluj-Napoca, a fost prins din nou în offside, în ceea ce privește nivelul de trai, mai exact prețurile pentru ieșirile în oraș, comparativ cu media salarială a Romei, capitală europeană renumită pentru mai multe lucruri pe care le poate oferi față de Cluj-Napoca.

Doi clujeni (o femeie și un bărbat) s-au plâns într-o postare pe Facebook de prețurile pentru ieșirile în oraș în orașul de pe Someș. Aceștia au comparat „inima Transilvaniei” cu Roma, capitala Italie, de altfel și un exponențial pol turistic la nivel global.

Aceștia afirmă că apa, unul dintre necesitățile de bază costă cel puțin dublu în Cluj-Napoca față de capitala Italiei. În peninsulă, prețurile pentru cocktail-urile obișnuite/o masă în oraș sunt la același nivel, câteodată chiar mai mici față de orașul de pe Someș, în condițiile în care salariile din Roma depășesc considerabil veniturile celor care muncesc în Cluj.

„Roma vs. Cluj:

  • Prețuri la Cocktailuri de bază: Aperol - 5 euro în centrul Romei/25-30 lei în buricul târgului în Cluj.
  • Prânz + desert (Roma) - în medie 18-20 euro în taverne/restaurante centrale Prânz + desert (Cluj) - în același gen de restaurante care se pretind high-quality -80-100 lei
  • Apa - 0,50 cenți/Cafea - 1 euro-2 euro zona centrală comparativ cu Apa în restaurante în Cluj - minim 5 lei/Cafea - 15-16 lei
  • Media salarială Roma 1800-2500 euro/Cluj? 3500-4800 lei?

My point is (ceea ce dorește să spună - n. red.) - avem salarii sub 1.000 de euro și prețuri mai mari decât în Roma Partea mai șocantă este faptul că în medie în supermarketuri la alimente comune prețurile sunt efectiv ca și în Cluj. Dacă asta ne face să fim mândri că suntem clujeni înseamnă că susținem ignoranța și bădărănia care se petrec on a daily basis. Nu mai adaug faptul că în Roma îți bei cafeaua lângă freaking o biserică din secolul 7, sunt spații verzi uriașe, grădini publice - pentru asta plătești. Bucățica de centru clujean este cât o palmă dată peste față de un primar care se mândrește cu un oraș de 5 stele”, au spus aceștia.

 
 
 

Comenteaza