Clujeancă care își duce copilul la grădiniță cu bicicleta: “Dorim măsuri de siguranță în trafic și de disciplinare a șoferilor care ignoră total pista de biciclete”

Clujeancă care își duce copilul la grădiniță cu bicicleta: “Dorim măsuri de siguranță în trafic și de disciplinare a șoferilor care ignoră total pista de biciclete”
| Foto: Facebook / Info Trafic Jud. Cluj

O mamă din Cluj-Napoca care își duce copilul la grădiniță dimineața cu bicicleta susține că în oraș, deși există piste de biciclete, de multe ori acestea sunt ignorate de șoferi, iar acest lucru poate provoca o tragedie.

Clujeanca a postat pe rețelele de socializare o fotografie din trafic cu două mașini care staționează pe pista de biciclete. De asemenea, acesta a scris și un mesaj.

“Sunt un părinte care își duce odrasla la grădiniță cu bicicleta. Aici str. Bună Ziua, în fața unui liceu/școală. Apreciem toate eforturile Municipiul Cluj-Napoca de a face orașul verde, eco, bio, etc. și DORIM minime măsuri de siguranță în trafic și de disciplinare a șoferilor care ignoră total pista de biciclete.

Se staționează pe pistă, se deschid portierele în fața biciclistului fără a se asigura, se virează pe stradă secundară ignorând sau neobservând biciclistul. Mulțumiri! Să avem o zi bună cu trafic lejer”, a scris femeie pe un grup de Facebook.

“De acord cu postarea” vs “ E fix problema ta dacă îți pui copilul în pericol”

 După postarea făcută de clujeancă, oamenii nu au ezitat să-și exprime punctul de vedere. Astfel, s-au creat două tabere, una care este de acord cu femeia care își duce copilul la grădiniță cu bicicleta și consideră că bicicliștii sunt în pericol, de multe ori, în trafic, iar o doua tabără care nu este de acord în totalitate.

Câteva dintre comentarii:

  • “E fix problema ta dacă iți pui copilul în pericol ca să fii «eco»”;
  • “Din păcate nesimțirea unor «șoferi» nu o poate rezolva municipalitatea”;
  • “De acord cu postarea”;
  • “Stai liniștită, când nu este bandă de bicicliști, așa staționează și pe banda 1, și câteodată chiar și pe banda 2. Ce contează restul lumii? Important e ca plodul lor să fie lăsat exact în fata școlii, să nu cumva să meargă 100 de metri pe jos. Și zic asta în calitate de tată care și eu îmi duc copiii la grădiniță cu mașina. Și culmea, niciodată nu a trebuit să parchez așa, întotdeauna am găsit o soluție civilizată de a parca”. 
Comenteaza