Inundații în România! ISU Cluj trimite un echipaj de intervenție în zonele cele mai afectate de ape

Inundații în România! ISU Cluj trimite un echipaj de intervenție în zonele cele mai afectate de ape

Mai multe localități și drumuri, inclusiv naționale, din zona Moldovei au fost grav afectate de inundații, sâmbătă. Sute de oameni au fost evacuați din case, iar cel puțin patru persoane și-au pierdut viața.

Pentru a sprijini eforturile depuse în partea de est a țării, va fi trimis un autocamion cu semiremorcă din cadrul Detașamentului Turda.

Acesta va fi încadrat de doi subofițeri. Forțele ISU Cluj se vor deplasa în primă instanță în județul Bacău.

În județele afectate, acţionează în teren sute cadre ale MAI, pompieri, poliţişti, jandarmi şi IGAv, precum şi 217 mijloace de intervenţie.

De asemenea, în județul Galați a fost dispusă ridicarea a 4 tabere destinate persoanelor evacuate, fiecare cu o capacitate de aproximativ 200 de persoane.

Astfel de tabere se vor amplasa şi în judeţele Vaslui şi Iaşi (câte două în fiecare judeţ), astfel încât oamenii să poată fi evacuaţi preventiv, dacă situaţia o va impune.

Premierul Marcel Ciolacu, miniştrii Cătălin Predoiu, Angel Tîlvăr şi Mircea Fechet şi şeful DSU Raed Arafat se află la Slobozia Conachi, în judeţul Galaţi, unde inundaţiile au distrus mai multe locuinţe.

Comenteaza