Prima săptămână în Schengen: 20.000 de pasageri verificați pe aeroporturi/ Migrant surprins încercând să urce într-un avion

Prima săptămână în Schengen: 20.000 de pasageri verificați pe aeroporturi/ Migrant surprins încercând să urce într-un avion
| Foto: Politia de Frontiera

Cu toate că la finalul lunii trecute, pe 31 martie, România a intrat în Air Schengen, polițiștii de frontieră continuă verificările pe aeroporturi, la pasagerii în tranzit.

Într-o singură săptămână, de la intrarea în Spațiul Schengen cu granițele aeriene și navale, poliția de frontieră a verificat 20.599 de pasageri. Verificările nu s-au mai făcut la gherete, ci de către patrule specializate, prin intermediul aplicației eDac, conectată la bazele de date ale autorităților române și a celor din Spațiul Schengen.

Cu ocazia acestor controale, un migrant a fost surprins încercând să plece, vineri, în străinătate de pe Aeroportul Henri Coandă București. Mai exact, la ora 18.10, o echipă mixtă formată dintr-un polițist de frontieră din cadrul PPF Henri Coandă și un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări a oprit pentru verificări o persoană de sex masculin. Acesta s-a legitimat cu un pașaport pakistanez și un permis de ședere emis de România.

Totodată, acesta a prezentat un boarding-pass în direcția Bologna. În urma verificărilor făcute în bazele de date ale IGI și din discuția cu angajatorul s-a constatat faptul că cel în cauză nu s-a mai prezentat la locul de muncă de peste 90 de zile, astfel că s-a întocmit un proces-verbal de depistare, iar persoana a fost preluată de o echipă operativă a IGI.

Comenteaza