Supărare la Tureni: Guvernul României „pedepsește” primăriile care fac economii

Supărare la Tureni: Guvernul României „pedepsește” primăriile care fac economii

Administraţia comunei clujene Tureni a postat un anunţ pe pagina de Facebook în care le răspunde cetăţenilor care este motivul pentru care anul acesta Sărbătorile comunităţii locale "Fiii Satului", respectiv "Sărbătoarea Buciu" nu vor avea loc. 

"Chiar dacă am făcut economii, Guvernul NU NE LASĂ să facem Sărbătoarea Buciu. Mulți dintre cetățeni ne-au întrebat când va avea loc Fiii Satului și Sărbătoarea Buciu. Răspunsul este simplu: ÎN 2024 nu vom ține aceste sărbători.

Prin adoptarea OUG 107/2024, Guvernul României „pedepsește” primăriile care fac economii. Astfel, cele care au cheltuit fonduri publice fără probleme în primele luni ale acestui an, vor putea face cheltuieli în limita a 10% din cheltuielile făcute în primele luni. În schimb, primăriile care au făcut economii, nu pot să facă altceva decât să se limiteze!

Noi am prins în buget cheltuielile necesare organizării evenimentelor, dar Guvernul a spus „NU” și suntem obligați să ne conformăm.

Nicio problemă, vom face cadouri pentru copii după 1 ianuarie și, la anul, în primele luni vom cheltui cât mai multe fonduri, pentru ca Guvernul să nu ne mai limiteze" este mesajul transmis de Daniela Elena Mănăilă, Primarul Comunei Tureni, pe pagina de socializare. 

Comenteaza