Mesajul lui "Clau-gol" înainte de derby: "Jucaţi pentru tricourile pe care le purtaţi!"

Mesajul lui
Claudiu Niculescu ştie antidotul împotriva restanţelor financiare şi a problemelor de zi cu zi cu care se confruntă fotbaliştii Universităţii înaintea derby-ului cu CFR.

160 de kilometri sunt puţini pentru a-l deconecta pe Claudiu Niculescu de la tensiunea dinaintea derby-ului dintre „U" şi CFR. Antrenorul celor de la FC Bihor pregăteşte meciul cu UTA Arad, dar nu refuză un dialog pe seama partidei pe care şi-ar fi dorit cel mai mult să o câştige, după cum avea să mărturisească în momentul în care a făcut anunţul retragerii din activitate. Realitatea cruntă din viaţa Universităţii nu lasă foarte multe motive de optimism „studenţilor", dar Niculescu le dă o sugestie de automotivare: „Să joace şi să transpire pentru tricourile pe care le poartă, atunci indiferent de rezultat fanii îi vor aplauda".

Probabil că puţini jucători au intrat atât de repede în inima fanilor Universităţii cum a făcut-o Claudiu Niculescu. Cifrele îl ajută, dar şi atitudinea pe care a avut-o în tricoul alb-negru l-a transformat în favoritul tribunei. A marcat o singură dată împotriva „feroviarilor", în acel 1-1 de la Alba Iulia, dar pentru fanii „Şepcilor roşii" rămâne în memorie şi momentul de la returul din Gruia, când a ieşit inconştient pe targă, după un duel cu Ricardo Cadu, dar a refuzat spitalizarea şi a revenit pe teren cu branula pe braţ. Jucătorul Claudiu Niculescu e, însă, istorie, iar acum vorbeşte antrenorul, dar şi suporterul lui „U": „Un meci ca şi acesta dintre „U" şi CFR are întodeauna ceva aparte. E greu şi în aceste condiţii, când cei de la CFR par favoriziţi cerţi pe hârtie, să vorbeşti despre un deznodământ previzibil. Ştiu situaţia de la Universitatea, ştiu problemelor lor, dar într-un meci de genul acesta poţi uita de problemele de zi cu zi, chiar dacă nu total. E o partidă care poate şterge multe din relele care s-au abătut asupra Universităţii", a spus Claudiu Niculescu, pentru ZIUA de CLUJ.


În urmă cu doi ani, când a bifat prima prezenţă în derby-ul Transilvaniei, la „U" curgea „lapte şi miere", cu jucători plătiţi la zi şi cu prime achitatate în vestiar, imediat după meci. Acum, fotbaliştii trebuie să calculeze preţ de minute bune zilele care s-au scurs de la ultimul bănuţ primit. Chiar şi în acest context, Claudiu Niculescu e convins că jucătorii Universităţii se vor motiva, mai ales că pentru aproape toţi va fi primul meci disputat la o asemenea intesitate şi, speră „Clau-gol", cu tribunele arhipline. „I-aş sfătui pe jucătorii lui „U" să joace şi să transpire pentru tricoul pe care-l poartă. Îi cunosc foarte bine pe suporteri şi ştiu că dacă-i vor vedea pe jucători că au dat tot ce au putut îi vor aplauda la final. Sunt meciuri cu care nu te întâlneşti prea des în carieră", e convins Niculescu.

În tricoul „Şepcilor roşii", cel supranumit de către fani „Clau-gol" a disputat trei partide, dintre care două ca titular, şi a înscris un gol, în meciul jucat la Alba Iulia, şi încheiat cu scorul de 1-1. Niculescu a stat, însă, pe bancă la celebrul meci din finalul campionatului trecut, încheiat după 30 de minute din cauza unei încăierări generale şi rejucat o săptămână mai târziu. „Studenţii" au condus cu 2-0, dar oamenii antrenaţi atunci de Ioan Andone au întors rezultatul, câştigând partida şi titlul de campioni. Partida dintre „U" şi CFR, contând pentru ultima etapă a turului se va disputa sâmbătă, de la ora 18:00, în direct pe Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Comenteaza