Tensiune maximă la “U” Cluj: Dos Santos şi-a făcut KO un coechiper, Dinu şi Paraskevas, la un pas de bătaie

Tensiune maximă la “U” Cluj: Dos Santos şi-a făcut KO un coechiper, Dinu şi Paraskevas, la un pas de bătaie
Cu câteva zile înaintea derby-ului cu CFR, Alex Dos Santos şi Mihai Roman s-au luat la bătaie în timpul unui antrenament, iar ultimul a ieşit foarte şifonat. Finalul meciului de sâmbătă a scos la iveală o nouă scenă tensionată în sânul lotului.

Condiţiile vitrege în care sunt nevoiţi să trăiască la Universitatea şi-au pus amprenta asupra jucătorilor, iar nervii acestora au cedat. În săptămâna premergătoare derby-ului cu CFR Cluj, la un antrenament, Alex Dos Santos şi Mihai Roman s-au luat la harţă în urma unui duel mai dur. Brazilianul n-a stat prea mult pe gânduri şi l-a făcut „knock out" pe jucătorul împrumutat de la Petrolul.

Roman s-a ales cu o fractură de pomete care l-a şi scos din calcule pentru meciul de sâmbătă. Întâmplarea a fost povestită de către un jucător al Universităţii. „E foarte greu să ne concentrăm şi în timpul meciurilor, darmite la antrenamente. Ai noştri se bat între ei, situaţia e dramatică. Lipsa banilor şi a condiţiilor îşi spune cuvântul. Dacă nici măcar noi între noi nu ne mai susţinem, atunci e chiar dificil", a spus unul dintre jucători sub protecţia anonimatului. Starea de tensiune din cadrul echipei a fost confirmată şi în timpul jocului cu CFR. Fotbaliştii lui „U" s-au certat în mai multe rânduri, iar totul a culminat cu episodul din final. În momentul în care se îndreptau spre peluză, pentru a saluta galeria, căpitanul Christou Paraskevas şi atacantul Viorel Dinu au avut mai multe schimburi de replici şi au fost la un pas să se ia la bătaie. Conflictul a fost aplanat de intervenţia mai multor jucători, printre care şi Aurelian Babuţan, directorul sportiv, şi portarul de rezervă, Ionuţ Boşneag după cum se observă în fotogrfiile surprinse de către fotoreporterul ZIUA de CLUJ. Viorel Dinu a marcat în minutul 19 din penalty, dar a greşit grav la golul lui Rui Pedro. Atacantul a pasat neglijent în centrul terenului, fază la care fotbalistul portughez a interceptat şi a marcat, apoi, cu un şut de la 30 de metri. Paraskevas are o parte importantă de vină la golul de 2-1, când l-a scăpat din marcaj pe Saşa Bjelanovic.

Ieri, jucătorii lui „U" au revenit la antrenamente pentru a pregăti partida cu Pandurii Târgu-Jiu, de vineri, care ar trebui să se dispute pe Cluj Arena. Din nou, meciul „studenţilor" este pus sub semnul întrebării din cauza datoriilor acumulate de către societatea sportivă către diverşi furnizori. Dacă săptămâna trecută a ieşit la iveală litigiul cu societatea de pază, acum FC „U" SA trebuie să reeşaloneze datoriile către Cluj Arena, ajunse la peste 500.000 de lei. Directorul sportiv al clubului, Aurelian Babuţan, a explicat într-o intervenţie la Realitatea FM Cluj că la meciul cu CFR Cluj s-au vândut aproximativ 8600 de bilete, iar încasările au ajuns la 140.000 de lei. Deşi s-a stabilit iniţial ca încasările să meargă pentru plata salariilor jucătorilor, situaţia face ca „U" să fie nevoită să achite o parte din bani către firma de pază. Totuşi, spune Babuţan, jucătorii sunt decişi să evolueze contra Pandurilor. „Din păcate, nu toţi banii vor merge către fotbalişti. Mai avem de achitat şi alte datorii. Nu se pune problema să nu jucăm cu Pandurii, dar e posibil ca jucătorii să protesteze şi acum. Se va recurge la o metodă de protest, încă nu ştim", a spus Babuţan la Realitatea FM Cluj.

O nouă săptămână, un nou memoriu

Aurelian Babuţan a declarat ieri că în această săptămână este scandentă plata către Georgian Tobă, jucător care şi-a depus memoriu în urmă cu mai multă vreme invocând neplata drepturilor salariale pe mai bine de două luni. „Nu ştiu să vă spun suma, dar cert e că trebuie plătit în această săpătmână pentru a nu avea probleme", a explicat oficialul „Şepcilor roşii" la emisiunea „Fără fileu", moderată de Alin Fornade la Realitatea FM Cluj. Prin telefon a intervenit şi Marius Popescu, antrenorul explicând şi motivul pentru care nu a apelat la Zsolt Szilagyi în Derby de Cluj. „Pe „Sisi" vroiam să-l folosesc pe parcurs, chiar dacă a fost accidentat şi s-a antrenat doar două zile. Din păcate, eliminare lui Krumov mi-a dat planul peste cap", a spus „Papi".

 

 

Etichete
Comenteaza