Răutate şi cam atât: “U”- Steaua 0-1 GALERIE FOTO

Răutate şi cam atât: “U”- Steaua 0-1 GALERIE FOTO
“Studenţii” au afişat o atitudine războinică aseară, în duelul cu Steaua, dar n-au reuşit să evite o înfrângere scontată în faţa liderului la zi al Ligii I.

Ionel Ganea a debutat cu o înfrângere pe banca Universităţii, echipa clujeană fiind învinsă, aseară, 0-1, de Steaua Bucureşti.

Partida de pe Cluj Arena s-a disputat în faţa a peste 20.000 de spectatori, fanii lui "U" din peluză oferind un spectacol de zile mari. Partida n-a fost lipsită de incidente, un spectator din tribuna a II-a intrând pe teren în încercarea de a-l îmbrăţişa pe Ciprian Tătăruşanu. Fanul a fost evacuat rapid de oamenii de ordine.

"Universitatea romena", singura echipă din Liga I formată sută la sută din jucători români a dat aseară primul examen în încercarea teribilă de a se salva de la retrogradare. Ionel Ganea şi-a creat un lot după chipul şi asemănarea sa: forţă, determinare şi risipă de efort. Din păcate pentru fanii "studenţilor", aseară a lipsit calitatea. Steaua a venit la Cluj cu laurii echipei care a reuşit performanţa începutului de an în România, eliminarea campioanei Olandei, Ajax Amsterdam, şi calificarea în optimile Europa League. Aşa cum era de aşteptat şi uşor de preconizat, steliştii au dominat şi au controlat jocul, asta şi, paradoxal, ca urmare a supradeterminării clujenilor. Jucătorii lui "U", aşezaţi într-un 1-4-2-3-1, s-au scos de multe ori din joc încercând să atace decisiv şi nu au presat în jumătatea adversă. Cu toate astea, apărarea "studenţilor" a funcţionat destul de bine. Steaua a trimis primul şut spre poartă în minutul 7, iar apoi n-a mai periclitat serios poarta lui Samoilă, unul din cei şapte fotbalişti care au bifat aseară primul lor joc oficial în tricoul lui "U". Meciul s-a jucat apoi prin tribune.

Jandarmii au intervenit în forţă în peluza Universităţii (15) din cauză că, spun unii dintre fani, un spectator a escaladat gardul. Pe când s-au liniştit spiritele în peluză, un spectator de la tribuna a II-a a intrat pe gazon şi s-a îndreptat cu braţele deschise spre Tătăruşanu.

Stewarzii l-au evacuat desul de rapid, dar asta nu a împiedica show-ul băncii steliste, care a cerut oprireea meciului (20). După 18 minute s-a trecut şi la fotbal, iar Steaua a marcat. Tănase a trimis slab cu capul din unghi, Samoilă a respins prost, până la Rusescu, iar atacantul Stelei n-a ratat (37). Dacă până atunci au reuşit să ţină destul de bine jocul departe de poartă, "studenţii" au cedat total iniţiativa până la finalul reprizei. Nici după pauză jocul nu s-a animat mai tare. În faţa unei audienţe de peste 20.000 de spectatori şi a unei galerii în formă de zile mari a Univesităţii, cele două echipe au oferit un fotbal slab. Meciul a avut coordonate destul de simple: Steaua a dus în permanenţă mingea înspre poarta lui Samoilă, iar "U" a încercat contra-atacul, dar cu foarte multe pase greşite. "Militarii" puteau să-şi majoreze avantajul (63), dar Lucian Turcu a respins de pe linia porţii, la cea mai importantă ocazie de gol a bucureştenilor.

Jucătorii Universităţii au rămas la fel de departe de buturile lui Tătăruşanu, ieşind la presing doar în ultimele 10 minute, moment care putea să dea roade. Dedu a interceptat o pasă neglijentă a portarului bucureştenilor, dar a tras paralel cu poarta, dintr-o poziţie extrem de dificilă. "Studenţii" au bifat, astfel, o nouă înfrângere în Liga I şi al şaptelea eşec consecutiv contra Stelei. Clujenii rămân pe locul 16 în Liga I, cu 17 puncte, la două lungimi de Ceahlăul, prima echipă peste linia retrogradării. În etapa următoare, sâmbătă, "U" va juca în deplasare, cu Viitorul Constanţa.

"U" Cluj - Steaua Bucureşti 0-1 (0-1)

A marcat: Rusescu (38)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 20.000

"U" Cluj: Samoilă - Ninu, Szilagyi, Raţiu, Turcu - Bucşa, Popa - Buleică, Hidişan (76, Muzac), Borza (69, Dedu) - Apostu (60, V. Gheorghe)

Antrenor: Ioan Viorel Ganea

Steaua: Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii(60, Nikolic) - Chipciu (46, Popa), Rusescu, Tănase - Tatu (75, Filip)

Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Cartonaşe galbene: Hidişan, Raţiu, Turcu

Au arbitrat: Sebastian Colţescu - Ovidiu Artene şi Alexandru Voda

 

Etichete
Comenteaza