Cosmin Irimieş: “E suspect că o instituţie care sprijină pe «U» este atacată de oficialii clubului”

Cosmin Irimieş: “E suspect că o instituţie care sprijină pe «U» este atacată de oficialii clubului”
Directorul general adjunct administrativ al Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cosmin Irimieş, fost oficial al „Şepcilor roşii”, a explicat pentru ZIUA de CLUJ că nu a condiţionat în nici un moment accesul echipei în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu” de primirea invitaţiilor în zona VIP a Cluj Arena.

Irimieş spune că clubul clujean a avut încheiat un protocol în baza căruia echipa putea să-şi desfăşoare antrenamentele în „Babeş", însă actul a expirat.

„E suspect că o instituţie care sprijină pe „U" este atacată de oficialii clubului", a spus Irimieş cu privire la informaţiile apărute în ziua partidei cu Steaua, conform cărora ar fi interzis echipei clujene accesul în Parcul „Iuliu Haţieganu" pentru că nu a primit invitaţii la loje. „UBB ajută clubul de fotbal de şase luni. Există un protocol care stipulează tarife foarte mici pentru „U" în ceea ce priveşte antrenamentele şi cazarea jucătorilor în Parcul „Babeş". Deşi ei nu şi-au onorat obligaţiile financiare, UBB a sprijinit în continuare clubul, poate e singura instituţie care e alături de „U" Cluj. Să spui că noi am cerut invitaţii şi am interzis accesul echipei la antrenamente e o prostie fără margini. Nu am avut nici o legătură cu lichidatorul judiciar al clubului, nu ştiu din ce cauză a atacat instituţia noastră. Dacă ei nu vor să mai dea invitaţii e problema lor. În protocolul dintre noi şi ei nu există obligativitatea emiterii acestor invitaţii", a explicat Cosmin Irimieş. Prorectorul pe probleme financiare al UBB Cluj, Dan Lazăr, a spus şi el că clubul trebuie să rediscute respectivul protocol pentru a-şi desfăşura antrenamentele în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu". „Eu am făcut un simplu demers prin care am solicitat clubului îndeplinirea obligaţiilor financiare. Sumele nu sunt mari. Dar de aici şi până a vorbi că am interzis echipa la antrenamente din cauza invitaţiilor, e cale lungă", a spus şi Dan Lazăr.

Administratorul judiciar, Horia Ţiril, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că a existat doar o problemă de comunicare între club şi Universitatea „Babeş-Bolyai". „Noi dorim în continuare să colaborăm în cele mai bune condiţii. Cred că a existat doar o problemă de comunicare, s-a înţeles greşit. Noi am eliminat orice fel de invitaţie pentru meciul cu Steaua deoarece insolvenţa aduce cu sine şi obligaţii, nu doar avantaje. Suntem obligaţi să obţinem bani din vânzarea de bilete. Bineînţeles că voi încerca să mă văd cu reprezentanţii UBB pentru a clarifica problema, mai ales că că ei ne sprijină la nişte tarife foarte mici", a spus Horia Ţiril. Universitatea Cluj se antrenează pe ternul din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu" începând cu luna octombrie, atunci când „studenţii" au fost evacuaţi de la baza sportivă „Clujana" din cauză că nu au plătit chiria în acea locaţie.

 

Comenteaza