Huliganii, excesul de zel al forţelor de ordine şi relatările tendenţioase din mass-media îndepărtează publicul mare de pe stadioane

Huliganii, excesul de zel al forţelor de ordine şi relatările tendenţioase din mass-media îndepărtează publicul mare de pe stadioane
Asociația “Șepcile Roșii 1919” dezaprobă comportamentul inadecvat al unor suporteri, excesul de zel al forţelor de ordine delegate la meciuri, cât şi unele relatări tendenţioase din presa sportivă. Toate acestea duc la îndepărtarea marelui public de stadioane.

Asociația "Șepcile Roșii 1919" face apel la forțele de ordine delegate la meciurile de fotbal "să se limiteze la cadrul legal în care trebuie să-și desfășoare activitatea și să nu dea dovadă de excel de zel, așa cum au făcut-o și la meciul dintre FC Brașov și "U" Cluj".

1. Asociația "Șepcile Roșii 1919" dezavuează orice formă de violență fizică și verbală, precum și nerespectarea cadrului legal în care trebuie să se desfașoare competițiile sportive. A fi suporter al unui club de legenda ca "Universitatea Cluj" este o mare cinste iar această calitate impune o anumită conduită, atât pe stadioane cât și în afara lor. Invităm toate forțele de ordine să acționeze în așa fel încât orice suporter, al oricărei echipe, să se simtă în siguranță pe stadioane, atât el cat și familia sau prietenii cu care dorește să vizioneze pe viu spectacolul sportiv. Doar respectul reciproc între spectatori și cei delegați să vegheze la comportamentul civilizat poate oferi atât armonia spectacolului cât și creșterea asistenței atât de slab reprezentată numeric pe stadioanele României în ultimii ani.

2. Facem din nou apel la forțele de ordine să se limiteze la cadrul legal în care trebuie să-și desfășoare activitatea și să nu dea dovadă de excel de zel, așa cum au făcut-o și la meciul dintre FC Brașov și "U" Cluj. Între atribuțiile reprezentanților instituțiilor statului român îndrituite cu menținerea ordinii la competițiile sportive, nu se regăsește folosirea cuvintelor obsecene, expresiilor triviale ori violenței fizice gratuite, fapte care nu fac cinste uniformei pe care o poartă. Alăturându-se apelului făcut de "Liga Suporterilor Stegari", Asociația "Șepcile Roșii 1919" face apel către forțele de ordine să dea dovadă de înțelepciune în misiunile pe care le desfașoară și să încerce să trateze prezența suporterilor pe stadioane nu doar în litera legii, cât, mai ales, în spiritul ei.

3. Între suporterii clujeni și cei brașoveni a existat întotdeauna o relație de respect reciproc care s-a manifestat, înca o data, cu ocazia meciului dintre FC Brasov și "U" Cluj din seara zilei de 18.03.2013, atât în tribunele stadionului "Silviu Ploeșteanu" cât și în afara lui, înainte dar și după meci.

Tot în cadrul comunicatului, Asociația "Șepcile Roșii 1919" face referire la mass-media sportivă, care "în ultimii ani s-a remarcat prin "mesaje-șoc", tendențioase și neconforme cu realitatea, care aduc atingere atât imaginii cluburilor și echipelor cât și suporterilor plătitori de bilete, care participă efectiv pe stadioane la spectacolul sportiv".

"În plus, FRF și LPF au ocazia să justifice amenzile usturătoare, de multe ori nefondate, date cluburilor care și așa, în mare parte, sunt lipsite atât de aportul financiar și moral al spectatorilor cât și de marii investitori inteligenți și conștienți de returnarea unei părți din profit către comunitățile în care și l-au realizat", se mai arată în comunicat.

Clubul clujean Universitatea a primit, ieri, o nouă lovitură dură după partida cu FC Braşov, Liga Profesionistă amendând-ul cu 40.000 de lei pentru că fanii au aprins torţe în peluză.

 

Etichete
Comenteaza