“Şepcile Roşii” a intrat din nou la tipar: creaţia lui Ioan Chirilă poate ajunge de joi în casele tuturor

“Şepcile Roşii” a intrat din nou la tipar: creaţia lui Ioan Chirilă poate ajunge de joi în casele tuturor
La iniţiativa suporterilor Universităţii Cluj cartea „Şepcile Roşii”, scrisă de Ioan Chirila, va fi relansată joi, de la ora 18:00, la stadionul Cluj Arena.

Capodopera maestrului Ioan Chirilă e un reper în literatura sportivă din România şi prezintă evenimente emiţionante din istoria unică a Universităţii Cluj, poveşti aşternute pe hârtie de Ioan Chirilă, care l-a avut ca interlocutor pe Dr. Mircea Luca, unul dintre simbolurile nepreţuite ale clubului "studenţesc". Cititorul este purtat într-o călătorie în timp, începând cu momentul înfiinţării acestui club de legendă până la împlinirea a 50 de ani de existenţă. Un aport semnificativ în reeditarea "Şepcile roşii" l-a avut Iarina Demian, soţia lui Ioan Chirilă.

"Mă bucur că aţi ales să reeditaţi această carte în care chiar din primele pagini se simte afecţiunea şi admiraţia sinceră pe care Ioan Chirila a avut-o pentru Universitatea Cluj şi pentru cei care au reprezentat-o cu atâta dăruire. Eu nu am fost decât un suporter de pe margine, tăcut, dar pasionat de toate poveştile extraordinare pe care le-am aflat. "Sepcile Roşii" nu este doar o carte de vizita, ci un portret facut dintr-o memorie... a inimii. Este istoria unei echipe boeme, care cânta frumos şi care "poartă un U pe tricouri, o potcoava cu noroc." Recitind cartea mi-am dat seama că cele mai multe din povestiri sunt schiţe cinematografice. "În noaptea aceea albă am revăzut toata povestea "Şepcilor Roşii". Vinul din pahare mişca frumos, ca un operator iscusit, fotografiile vechi si noi!", e mesajul transmis fanilor Universităţii de Iarina Damian, scrisoare postată pe site-ul Asociaţiei "Şepcile roşii 1919", asr1919.ro.

 

Etichete
Comenteaza